Анкл бенс з кабачків на зиму – 8 найсмачніших рецептів салату з покроковими фото

Анкл бенс з кабачків, помідорів, перцю і моркви

Анкл бенс з кабачків, помідорів, перцю і моркви виглядає досить привабливо. Набір яскравих овочів надає страві дивовижний зовнішній вигляд. Святкова закуска прикрасить своєю присутністю будь-який захід. Яблуко надає оригінальну родзинку. Чудовий салат готується просто, і будь кулінар без праці освоїть цей захоплюючий процес.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачки – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 30 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти і промийте.

Крок 2. Яскравий соковитий коренеплід пошкрябайте і порубаєте. Перець звільнити від насіння і перетинок, крупно наріжте. М’ясисті помідори розділіть на часточки, вирізавши місце кріплення до гілок. Яблука крупно порубаєте, видаливши серцевину. Чилі поріжте кільцями. Цибуля обшелушите і крупно порубаєте.

Крок 3. Підготовлену нарізку перекрутіть до однорідності – м’ясорубкою або подрібнювачем. Перекладіть в товстостінну посуд для варіння. Влийте масло. Посоліть, поперчіть, посластите. Помістіть на конфорку і варіть 25 хвилин. Кількість чилі регулюйте самостійно.

Крок 4. З дорослих екземплярів кабачка зніміть шкіру, видаліть нутрощі. Молоді кабачки з м’якою шкіркою в очищенні не потребують. Промиті кабачки нарубаєте. Метод нарізки на смак кінцевого результату не відіб’ється. Дрібнити не раджу, якщо хочете, щоб закуска залишалася хрусткою.

Крок 5. Завантажте нарізку. Тушкуйте 25 хвилин після закипання. Не забувайте перевертати акуратно шматочки, щоб вони рівномірно просочилися апетитним соусом, і заготівля не підгоріла.

Крок 6. В кінці влийте оцет. Закип’ятіть і вимкніть конфорку. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для компактної тари використовують мікрохвильовку. Я стерилизую за звичаєм на пару.

Крок 7. Киплячим салатом заповніть чисті банки. Кришки прокип’ятіть, і закупорьте заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою невеликого розміру. Однієї баночки достатньо для одного прийому їжі. Якщо ви вмієте поводитися з закаточним ключем, використовуйте звичайні кришки.

Крок 8. Коли закачування охолонуть, переставте в місце зберігання. Їжте із задоволенням і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!