Смажені спрінг роли з рисового паперу
Смажені спрінг роли з рисового паперу – це неймовірно смачна закуска в азіатському стилі, на приготування якої ви витратите лічені хвилини. Головний секрет успішного приготування ролів – це швидка робота з розмоченої папером, доведеться постаратися встигнути обернути в неї начинку, поки вона не втратила свою еластичність!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 7-10 хв.
Порції – 3 шт.
Інгредієнти:
- Креветки варено-морожені – 150 гр.
- Папір рисовий – 3 аркуша.
- Огірок – 1-2 шт.
- Рукола – ½ пучка.
- Перець «чилі» – ½ шт.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Соус соєвий – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. За кілька годин до початку готування витягаємо морепродукти з морозилки і залишаємо при кімнатній температурі.
Крок 2. Занурюємо креветки в киплячу воду на 1-2 хвилини.
Крок 3. Молюсків очищаємо, на бруски ріжемо промитий огірок. Також ретельно обполіскуємо руколу і стряхиваем надлишки вологи.
Крок 4. У широку ємність наливаємо воду і змочуємо папір.
Крок 5. Швидко переносимо на обробну дошку і викладаємо креветки і огірки.
Крок 6. Доповнюємо кільцями перцю чилі і зеленню.
Крок 7. Підгинаємо краю і формуємо рулети.
Крок 8. Викладаємо роли на сковороду з рослинним маслом, обов’язково на відстані один від одного.
Крок 9. Смажимо по 1-2 хвилини з кожного боку.
Крок 10. Сервіруємо і приступаємо до дегустації, обов’язково умочуючи в соєвому соусі. Приємного апетиту!