Королевська ватрушка з сиром в духовці – 9 рецептів з покроковими фото

Королевська ватрушка з сиром і яблуками

Сирна випічка з яблуками – це справжня насолода. Приготувати таку ватрушку не складніше, ніж спекти шарлотку, однак цей десерт буде більш корисним і поживним. Обов’язково спробуйте спекти це ніжне ласощі, коли у вас буде вільна хвилинка.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне в/с — 240 гр.
  • Цукровий пісок — 100 гр.
  • масло — 150 гр.

Для начинки:

  • Дрібнозернистий сир — 350 гр.
  • Сода — ¼ ч. л.
  • Ванілін — 1 щіпка
  • Цукровий пісок — 100 гр.
  • Яйце куряче— 3-4 шт.
  • Сіль — ½ ч. л.
  • Яблуко – 1 шт.

Процес приготування:

1. Дістаньте з морозилки вершкове масло, яке необхідно швидко натерти на середній тертці або розколоти в чаші блендера. До масла швидко просійте відразу всю муку, обов’язково вищого сорту, додайте цукор, а потім почніть формувати крихту. Дійте швидко, не даючи маслу розтанути від тепла кімнати і рук.

2. Коли буде готова крихта, почніть робити начинку. Для цього з’єднайте в мисці сир, розпушувач, сіль, цукровий пісок і ванілін. За бажанням можете додати какао і корицю, зовсім небагато. Сир розімніть до максимально однорідного стану, після чого додайте в суміш яйця.

3. Сирну масу гарненько збийте за допомогою міксера, домагаючись пластичною і помірно густої маси. Яблуко промийте, звільніть від нутрощів і наріжте невеликими шматочками. Перемішайте їх з сиром і починайте формувати ватрушку.

4. Частина тесту розподіліть по дну рознімної форми, формуючи бортик для начинки. Потім покладіть начинку у форму і розрівняйте її. Верх пирога посипте залишками олійно-борошняної крихти і приступайте до випікання вироби.

5. У духовку, яка була попередньо нагріта до 180 градусів, поставте форму з пирогом і готуйте його близько 40 хвилин. Коли верх пирога злегка зарум’яниться, можете діставати виріб і остуджувати його. Вже в остившем вигляді пиріг перемістіть на красиве блюдо і подавайте!