Як спекти ватрушка з сиром і лимоном в духовці?
Цитрусовий аромат і смак роблять випічку свіжою і при цьому дуже пікантною. Спосіб приготування не сильно відрізняється від інших, зате смак неповторний і дивно легкий. Не шкодуйте часу і обов’язково спробуйте приготувати десерт за цим рецептом.
Склад:
- Борошно пшеничне в/с — 250 гр.
- масло/маргарин — 150 гр.
- Сир (будь-який) — 400 гр.
- Сода — ¼ ч. л.
- Яйце куряче— 3 шт.
- лимонна Цедра з половини лимона
- Цукровий пісок – ½ склянки
Процес приготування:
1. Заздалегідь покладіть вершкове масло в морозилку, щоб воно було твердим. Коли почнете готувати пиріг, дістаньте його з морозилки і відразу ж подрібніть. В масло просійте борошно, після чого руками сформуйте крихту.
2. На дно форми для випічки викладіть близько двох частин олійно-борошняної крихти, після чого розрівняйте її і зробіть бортики, щоб не витікала начинка з сиру.
3. Для начинки потрібно дуже добре розім’яти сир, розбиваючи грудки і зернятка. Туди потрібно додати цукор, соду, а також курячі яйця. Суміш можна збивати за допомогою блендера або міксера. Густота сирної начинки повинна бути схожа з густою сметаною.
4. Візьміть лимон, промийте його під проточною водою, зніміть цедру і натріть на найдрібнішу тертку. Додайте цедру лимона до сиру і ретельно перемішайте інгредієнти.
5. Начинку з сиру з лимонною цедрою рівним шаром викладіть на основу з крихти, додатково розрівняйте поверхню за допомогою лопатки або ложки і завершіть конструкцію шаром з решти крихти.
6. В духовку, заздалегідь розігріту до температури близько 170-180 градусів поставте форму з ватрушкой і залиште виріб на 40-45 хвилин. Рум’яний десерт дістаньте з духовки через певний час і дайте йому охолонути перед подачею на стіл.