Королевська ватрушка з сиром в духовці – 9 рецептів з покроковими фото

Як спекти ватрушка з сиром і лимоном в духовці?

Цитрусовий аромат і смак роблять випічку свіжою і при цьому дуже пікантною. Спосіб приготування не сильно відрізняється від інших, зате смак неповторний і дивно легкий. Не шкодуйте часу і обов’язково спробуйте приготувати десерт за цим рецептом.

Склад:

  • Борошно пшеничне в/с — 250 гр.
  • масло/маргарин — 150 гр.
  • Сир (будь-який) — 400 гр.
  • Сода — ¼ ч. л.
  • Яйце куряче— 3 шт.
  • лимонна Цедра з половини лимона
  • Цукровий пісок – ½ склянки

Процес приготування:

1. Заздалегідь покладіть вершкове масло в морозилку, щоб воно було твердим. Коли почнете готувати пиріг, дістаньте його з морозилки і відразу ж подрібніть. В масло просійте борошно, після чого руками сформуйте крихту.

2. На дно форми для випічки викладіть близько двох частин олійно-борошняної крихти, після чого розрівняйте її і зробіть бортики, щоб не витікала начинка з сиру.

3. Для начинки потрібно дуже добре розім’яти сир, розбиваючи грудки і зернятка. Туди потрібно додати цукор, соду, а також курячі яйця. Суміш можна збивати за допомогою блендера або міксера. Густота сирної начинки повинна бути схожа з густою сметаною.

4. Візьміть лимон, промийте його під проточною водою, зніміть цедру і натріть на найдрібнішу тертку. Додайте цедру лимона до сиру і ретельно перемішайте інгредієнти.

5. Начинку з сиру з лимонною цедрою рівним шаром викладіть на основу з крихти, додатково розрівняйте поверхню за допомогою лопатки або ложки і завершіть конструкцію шаром з решти крихти.

6. В духовку, заздалегідь розігріту до температури близько 170-180 градусів поставте форму з ватрушкой і залиште виріб на 40-45 хвилин. Рум’яний десерт дістаньте з духовки через певний час і дайте йому охолонути перед подачею на стіл.