Дуже смачна королевська ватрушка з бананом
Банани надають будь випічці неповторну ніжність і солодкість. Апетитна сирна ватрушка з бананової начинкою точно порадує ваші смакові рецептори і подарує насолоду навіть в самий похмурий день.
Склад:
- Борошно пшеничне в/с — 250 гр.
- Цукровий пісок — 100 гр.
- масло/маргарин — 150 гр.
Начинка:
- Дрібнозернистий сир (жирний) — 350 гр.
- Сода — ¼ ч. л.
- Ванілін — 1 щіпка
- Цукровий пісок — 70 гр.
- Яйце куряче— 3 шт.
- Банан – 1 шт.
Процес приготування:
1. Заморожене вершкове масло або вершковий маргарин необхідно швидко натерти на середній тертці, або розколоти в чаші блендера. До масла швидко просійте відразу все борошно вищого якості, додайте цукор, а потім почніть формувати крихту руками. Дійте швидко, не даючи масла або маргарину розтанути і зіпсувати все блюдо.
2. Коли буде готова крихта, можете приступати до приготування сирно-бананової начинки. Для цього потрібно викласти в миску сир, соду, сіль, а також цукровий пісок і ванілін або ванільний цукор. За бажанням ви можете додати трохи какао начинку. Сир необхідно ретельно розім’яти до максимально однорідного стану, після чого додати в сирну масу курячі яйця.
3. Сирну масу з яйцями гарненько збийте за допомогою міксера, домагаючись пластичною і помірно густої консистенції, що нагадує густу сметану. Частина тесту розподіліть по дну рознімної форми, формуючи бортик для начинки. Потім покладіть половину тіста у форму і розрівняйте її. Очистіть банан і наріжте його кружечками. Кружечки акуратно розкладіть по сирною начинкою, викладіть другу її частину.
4. Верх пирога рясно і рівномірно посипте залишками олійно-борошняної крихти і приступайте до випікання вироби.
5. У духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 170 – 180 градусів, поставте форму з пирогом і готуйте його близько 40-45 хвилин. Коли верх ватрушки злегка зарум’яниться, можете діставати виріб і остуджувати. Подавайте сирну ватрушку з бананом до столу цілком або розібравши на порції.