Королевська ватрушка з сиром в духовці – 9 рецептів з покроковими фото

Дуже смачна королевська ватрушка з бананом

Банани надають будь випічці неповторну ніжність і солодкість. Апетитна сирна ватрушка з бананової начинкою точно порадує ваші смакові рецептори і подарує насолоду навіть в самий похмурий день.

Склад:

  • Борошно пшеничне в/с — 250 гр.
  • Цукровий пісок — 100 гр.
  • масло/маргарин — 150 гр.

Начинка:

  • Дрібнозернистий сир (жирний) — 350 гр.
  • Сода — ¼ ч. л.
  • Ванілін — 1 щіпка
  • Цукровий пісок — 70 гр.
  • Яйце куряче— 3 шт.
  • Банан – 1 шт.

Процес приготування:

1. Заморожене вершкове масло або вершковий маргарин необхідно швидко натерти на середній тертці, або розколоти в чаші блендера. До масла швидко просійте відразу все борошно вищого якості, додайте цукор, а потім почніть формувати крихту руками. Дійте швидко, не даючи масла або маргарину розтанути і зіпсувати все блюдо.

2. Коли буде готова крихта, можете приступати до приготування сирно-бананової начинки. Для цього потрібно викласти в миску сир, соду, сіль, а також цукровий пісок і ванілін або ванільний цукор. За бажанням ви можете додати трохи какао начинку. Сир необхідно ретельно розім’яти до максимально однорідного стану, після чого додати в сирну масу курячі яйця.

3. Сирну масу з яйцями гарненько збийте за допомогою міксера, домагаючись пластичною і помірно густої консистенції, що нагадує густу сметану. Частина тесту розподіліть по дну рознімної форми, формуючи бортик для начинки. Потім покладіть половину тіста у форму і розрівняйте її. Очистіть банан і наріжте його кружечками. Кружечки акуратно розкладіть по сирною начинкою, викладіть другу її частину.

4. Верх пирога рясно і рівномірно посипте залишками олійно-борошняної крихти і приступайте до випікання вироби.

5. У духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 170 – 180 градусів, поставте форму з пирогом і готуйте його близько 40-45 хвилин. Коли верх ватрушки злегка зарум’яниться, можете діставати виріб і остуджувати. Подавайте сирну ватрушку з бананом до столу цілком або розібравши на порції.