Королевська ватрушка з сиром в мультиварці
Мультиварка – це справжня рятівниця кулінарів в сучасному світі. З її допомогою можна приготувати практично будь-яку страву, і ватрушка не є винятком. Ласощі вийде ніжним і ароматним, нітрохи не гірше, ніж при випіканні в духовці.
Склад:
- Борошно пшеничне в/с — 240 гр.
- масло або вершковий маргарин — 150 гр.
- Сир (дрібна) — 500 гр.
- Сода — ¼ ч. л.
- Ванілін — 1 щіпка
- Цукровий пісок — 100-150 гр.
- Яйце куряче— 3 шт.
Процес приготування:
1. Заморожену жирну основу – масло або маргарин – натріть на крупній тертці, або порубаєте ножем і помістіть в миску. Туди відразу ж просійте борошно пшеничне і руками сформуйте крихту для тіста. Робити все потрібно швидко, поки масло не почало танути.
2. Злегка прогрійте чашу мультиварки, а потім змастіть вершковим маслом, добре змащуючи не тільки дно, але і стінки посуду. Після цього приблизно дві третини тіста розподіліть в чашу, одночасно формуючи бортик під начинку.
3. Сир покладіть в окрему ємність, додайте ванілін, соду, цукровий пісок і розітріть до однорідного стану. Можете додати й інші добавки: какао, корицю, яблука або щось ще. У суміш сиру вбийте яйця, а потім за допомогою міксера або блендера перебити сир в кремову пасту без грудок і зерен.
4. Сирну масу розподіліть по шару тесту, який ви зробили в мультиварочной чаші. Після того як вся начинка буде в чаші, залишками крихти посипте виріб і помістіть чашу з заготівлею пирога в прилад.
5. Закрийте кришку мультиварки і включіть режим «Випічка» на 45 хвилин. Не відкривайте кришку до тих пір, поки мультиварка не сповістить вас про готовність страви. Дайте готової ватрушке охолонути прямо в чашу мультиварки, після чого накрийте її широкою тарілкою або стравою і швидко переверніть. Інший накрийте тарілкою ватрушку і знову швидко переверніть. Ватрушка готова до вживання!