Королевська ватрушка з сиром в духовці – 9 рецептів з покроковими фото

Королевська ватрушка з сиром в мультиварці

Мультиварка – це справжня рятівниця кулінарів в сучасному світі. З її допомогою можна приготувати практично будь-яку страву, і ватрушка не є винятком. Ласощі вийде ніжним і ароматним, нітрохи не гірше, ніж при випіканні в духовці.

Склад:

  • Борошно пшеничне в/с — 240 гр.
  • масло або вершковий маргарин — 150 гр.
  • Сир (дрібна) — 500 гр.
  • Сода — ¼ ч. л.
  • Ванілін — 1 щіпка
  • Цукровий пісок — 100-150 гр.
  • Яйце куряче— 3 шт.

Процес приготування:

1. Заморожену жирну основу – масло або маргарин – натріть на крупній тертці, або порубаєте ножем і помістіть в миску. Туди відразу ж просійте борошно пшеничне і руками сформуйте крихту для тіста. Робити все потрібно швидко, поки масло не почало танути.

2. Злегка прогрійте чашу мультиварки, а потім змастіть вершковим маслом, добре змащуючи не тільки дно, але і стінки посуду. Після цього приблизно дві третини тіста розподіліть в чашу, одночасно формуючи бортик під начинку.

3. Сир покладіть в окрему ємність, додайте ванілін, соду, цукровий пісок і розітріть до однорідного стану. Можете додати й інші добавки: какао, корицю, яблука або щось ще. У суміш сиру вбийте яйця, а потім за допомогою міксера або блендера перебити сир в кремову пасту без грудок і зерен.

4. Сирну масу розподіліть по шару тесту, який ви зробили в мультиварочной чаші. Після того як вся начинка буде в чаші, залишками крихти посипте виріб і помістіть чашу з заготівлею пирога в прилад.

5. Закрийте кришку мультиварки і включіть режим «Випічка» на 45 хвилин. Не відкривайте кришку до тих пір, поки мультиварка не сповістить вас про готовність страви. Дайте готової ватрушке охолонути прямо в чашу мультиварки, після чого накрийте її широкою тарілкою або стравою і швидко переверніть. Інший накрийте тарілкою ватрушку і знову швидко переверніть. Ватрушка готова до вживання!