Пісні пиріжки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісні пиріжки з капустою, смажені на сковороді

Пісні пиріжки з капустою, смажені на сковороді, — простий і дуже дешевий варіант випічки. Крім Поста їх можна приготувати як доповнення до чаю або, щоб влаштувати собі перекус на роботі або в поїздці. Поки підходить тісто, можна приготувати начинку для пиріжків.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль поварена – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 1,5 ч. л.

Для начинки:

  • Масло рослинне – для смаження.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку необхідно замісити дріжджове тісто і залишити його для підйому в теплі. За цей час як раз встигнете приготувати начинку. Відміряйте необхідні інгредієнти для тіста.

Крок 2. У миску просіяти борошно, всипте цукор, сіль і дріжджі швидкодіючі.

Крок 3. Перемішайте всі сухі інгредієнти і зробіть поглиблення в центрі.

Крок 4. В отриману ямочку влийте теплу воду.

Крок 5. Починайте замішувати тісто ложкою. Коли маса стане густою, переходите до ручного замісу, при цьому змастіть руки рослинним маслом. Вимішуйте тісто 5-10 хвилин.

Крок 6. Готове тісто зберіть у грудку, покладіть його в миску, укрийте рушником і залиште в теплі на 40-60 хвилин для зростання.

Крок 7. Тепер можна зайнятися начинкою. Капусту помийте і наріжте тонкою соломкою. Потім обімніть нарізку руками, щоб капуста стала м’якше і пустила сік.

Крок 8. Ми загасили капусту в мультиварці на режимі «Гасіння» протягом 20 хвилин. Можна зробити це на звичайній сковороді. Начинку посоліть, і приправити меленим перцем за смаком.

Крок 9. За цей час тісто збільшиться в об’ємі в 1,5-2 рази. Викладіть його на робочу поверхню, присипану борошном, і добре обімніть його руками.

Крок 10. Розділіть тісто на однакові шматочки.

Крок 11. Кожен шматочок розкачати качалкою або розімніть руками до невеликої коржі. На середину покладіть капустяну начинку.

Крок 12. Зліпити пиріжки, добре закріпіть краю тесту. Заготовки залиште на столі ще на 10-15 хвилин для вистоювання.

Крок 13. Добре розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Викладіть пиріжки швами вниз.

Крок 14. Смажте пиріжки з обох сторін на помірному вогні під закритою кришкою.

Крок 15. Щоб позбутися від надлишків олії, промокніть випічку паперовими серветками. Потім можна подавати пиріжки до столу. Приємного апетиту!