Пісні пиріжки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Солодкі пиріжки на пісному тесті

Солодкі пиріжки на пісному тесті – десерт, який можна приготувати в будь-який час року, навіть у Піст. Несолодке тісто поєднується з будь солодкою начинкою, яку ви виберете. Це можуть бути свіжі або заморожені фрукти, ягоди, а також будь-яке їх поєднання.

Час готування – 135 хв.

Час приготування – 65 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне без запаху – 3 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.

Для начинки:

  • Чорниця – 1,5 склянки
  • Цукор – 2/3 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Завдання по замісу тіста краще всього покласти на хлібопічку. У відерце відправте всі інгредієнти в наступному порядку: вода, просеянная борошно, олія, цукор, сіль і сухі дріжджі.

Крок 2. Активуйте режим «Тісто» і чекайте звуковий сигнал від хлібопічки про готовність пісного тіста. Потім готове тісто перекладіть в миску і дайте йому відпочити 15 хвилин.

Крок 3. Розділіть грудку тіста на 12 рівних шматочків.

Крок 4. Кожну кульку розкачати в прямокутний пласт.

Крок 5. На один край коржі покладіть приблизно півтори чайні ложки чорниці і половину чайної ложки цукру.

Крок 6. Підніміть край тесту з боку начинки і защепніть його.

Крок 7. Решту тіста розрізати уздовж на три частини і заплетіть з них косичку.

Крок 8. Косичку обмотайте навколо пиріжка. Заготовки розкладіть на деку, змащеному олією. Залиште пиріжки ще на 25 хвилин для вистоювання.

Крок 9. Випікайте пісні пиріжки в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Приємного апетиту!