Пісні пиріжки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісні пиріжки без яєць на воді

Пісні пиріжки без яєць на воді нітрохи не поступаються традиційним пиріжків. Основна відмінність – це простота приготування і доступність складу продуктів. Таку випічку можна приготувати в Пост або в будь-який інший день. Додайте в пиріжки солодку начинку, і у вас вийде чудовий десерт до чаю, з солоною начинкою – це буде ситний перекус.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Кухонна сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Горох сухий – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У миску налийте теплу воду. Розчиніть в ній сіль і цукор. Просіяне борошно змішайте з дріжджами, отриману суміш частинами всипайте в миску і замішують тісто. Воно повинно бути не дуже густим і в той же час має добре відлипати від рук. Залиште тісто в теплі, поки займаєтеся начинкою.

Крок 2. Сушений горох поставте варитися. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і додайте до гороху. Заправте варений горох сіллю і меленим перцем. Горох повинен дуже добре розвариться, в результаті каша буде дуже сильно схожим на пюре.

Крок 3. Увімкніть Духовку заздалегідь, встановіть температуру до 170 градусів. Тісто розділіть на невеликі рівні частини.

Крок 4. Кожен шматочок розкачати качалкою, щоб вийшла тонка коржик.

Крок 5. На коржі викладіть остиглу горохову начинку.

Крок 6. Підніміть краї тіста до центру і добре їх скріпіть.

Крок 7. Переверніть заготовки швами вниз, щоб краще зберегти їх форму і виключити розклеювання швів.

Крок 8. Деко застеліть пергаментом для випічки або просыпьте борошном. Розкладіть на ньому заготовки пиріжків. Випікайте в духовці, поки боки пиріжків добре не підрум’яняться. Подавайте пісні пиріжки в теплому вигляді. Приємного апетиту!