Пісні пиріжки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісні пиріжки на картопляному відварі

Пісні пиріжки на картопляному відварі – одне з численних смачних страв пісного меню. Харчуватися різноманітно і смачно можна завжди, потрібно тільки знати вдалі та перевірені рецепти. Ми пропонуємо приготувати дуже смачні пиріжки з начинкою.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 50-60 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Дріжджі сухі – 1-2 ч. л.
  • картопляний Відвар – 1 склянка
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 450-500 гр.

Для начинки:

  • Картопля – 400 гр.
  • Гриби – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне без запаху для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистіть. Помийте, наріжте середніми шматочками і перекладіть в каструлю. Варіть в підсоленій воді приблизно 20 хвилин до готовності.

Крок 2. З головки ріпчастої цибулі зніміть піну і дрібно наріжте.

Крок 3. Гриби помийте і наріжте дрібними кубиками.

Крок 4. Обсмажте нарізану цибулю і гриби на рослинній олії до рум’яного кольору.

Крок 5. Картопляний відвар злити в миску, на його основі буде замішуватися тісто на пиріжки. Варену картоплю добре розімніть товкачиком до стану пюре. Додайте до картоплі зажарку, посоліть і приправте начинку за смаком.

Крок 6. У миску влити теплий картопляний відвар. Розчиніть у ньому сухі дріжджі, додайте сіль і цукор, влийте рослинне масло, перемішайте. В окрему миску просійте борошно пшеничне.

Крок 7. Всипайте борошно в дріжджову масу і починайте замішувати тісто ложкою.

Крок 8. Коли маса стане дуже густою, переходьте на ручний заміс. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним.

Крок 9. Зберіть тісто в грудку, покладіть його в миску, укрийте харчовою плівкою і залиште в теплі на 40-50 хвилин. Це потрібно щоб дріжджі заробили, і тісто збільшилося в об’ємі.

Крок 10. Заздалегідь увімкніть духовку, щоб вона прогрілася. Тісто після підйому ще раз обімніть руками і розділіть на невеликі шматочки. Потім розкачайте з тіста коржика невеликого діаметру. На кожну покладіть начинку.

Крок 11. Добре защепніть тісто пальцями.

Крок 12. Змастіть деко олією, викладіть на нього заготовки пиріжків швами вниз. Залиште пиріжки на столі ще на 15 хвилин, щоб підійшли. Щоб пиріжки при випіканні вийшли глянцевими, змастіть їх рослинною олією або міцною заваркою.

Крок 13. Надішліть деко з пиріжками в духовку. Випікайте при 200 градусах 20-25 хвилин.

Крок 14. Пиріжки з картоплею і грибами трохи остудить, і подавайте до столу. Приємного апетиту!