Пісні пиріжки з грибами
Пісні пиріжки з грибами – прекрасний вибір для вегетаріанців і тих, хто дотримується Посту. Можливо, ви навіть не відчуєте різницю зі здобним тестом. Пиріжки виходять пишними, ніжними і дуже соковитими завдяки грибної начинки.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 40-50 хв.
Порції – 15.
Склад:
- Борошно пшеничне вищого сорту – 500 гр.
- Дріжджі сухі – 5 гр.
- Вода – 1,25 склянки
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Для фаршу:
- Сіль – за смаком.
- Печериці – 300 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень подрібнена (кріп, петрушка, цибуля) – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У миску налийте теплу воду, додайте дріжджі, цукор і сіль. Далі просійте борошно через дрібне сито і влийте рослинне масло. Вимісити однорідне, пластичне тісто для пиріжків. Залиште його в теплі для підйому.
Крок 2. Ріпчасту цибулю і моркву очистити. Подрібніть овочі дрібними кубиками.
Крок 3. Печериці помийте і також дрібно наріжте.
Крок 4. Поставте на вогонь сковорідку, просушіть її і додайте рослинне масло. Обсмажте овочі та гриби на сильному вогні, а потім зменшіть вогонь і доведіть їх до готовності. В кінці додайте сіль, мелений перець і рубану зелень.
Крок 5. Добре підросло тісто розділіть на невеликі рівні шматочки. Кожен розкачайте і в центр коржі покладіть приблизно столову ложку начинки.
Крок 6. З’єднайте краї тіста, щоб у вас вийшли закриті овальні пиріжки з начинкою.
Крок 7. Заготовки викладайте порціями на розігріту сковороду і смажте до рум’яної скоринки з обох сторін. Готові пиріжки злегка остудіть, потім пригощайте своїх рідних. Приємного апетиту!