Пісні пиріжки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісні пиріжки з грибами

Пісні пиріжки з грибами – прекрасний вибір для вегетаріанців і тих, хто дотримується Посту. Можливо, ви навіть не відчуєте різницю зі здобним тестом. Пиріжки виходять пишними, ніжними і дуже соковитими завдяки грибної начинки.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 40-50 хв.

Порції – 15.

Склад:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 500 гр.
  • Дріжджі сухі – 5 гр.
  • Вода – 1,25 склянки
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Для фаршу:

  • Сіль – за смаком.
  • Печериці – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень подрібнена (кріп, петрушка, цибуля) – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У миску налийте теплу воду, додайте дріжджі, цукор і сіль. Далі просійте борошно через дрібне сито і влийте рослинне масло. Вимісити однорідне, пластичне тісто для пиріжків. Залиште його в теплі для підйому.

Крок 2. Ріпчасту цибулю і моркву очистити. Подрібніть овочі дрібними кубиками.

Крок 3. Печериці помийте і також дрібно наріжте.

Крок 4. Поставте на вогонь сковорідку, просушіть її і додайте рослинне масло. Обсмажте овочі та гриби на сильному вогні, а потім зменшіть вогонь і доведіть їх до готовності. В кінці додайте сіль, мелений перець і рубану зелень.

Крок 5. Добре підросло тісто розділіть на невеликі рівні шматочки. Кожен розкачайте і в центр коржі покладіть приблизно столову ложку начинки.

Крок 6. З’єднайте краї тіста, щоб у вас вийшли закриті овальні пиріжки з начинкою.

Крок 7. Заготовки викладайте порціями на розігріту сковороду і смажте до рум’яної скоринки з обох сторін. Готові пиріжки злегка остудіть, потім пригощайте своїх рідних. Приємного апетиту!