Пиріжки на пісному тесті з картоплею в духовці
Пиріжки на пісному тесті з картоплею в духовці готуються без молочних продуктів та тваринних жирів. Крім того, що це простий рецепт, щодо складу і самої технології, він жодним чином не позначиться на вашому бюджеті. Але зате ваші близькі будуть їсти смачну випічку з великим задоволенням і попросять добавки.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 12.
Склад:
- Дріжджі сухі – 11 гр.
- картопляний Відвар – 500 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 1000 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю очистіть, помийте і наріжте середніми кубиками. Викладіть її в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Варіть хвилин до 20 до готовності картоплі.
Крок 2. Очистіть головки ріпчастої цибулі, дрібно наріжте їх і обсмажте до м’якості на рослинному маслі.
Крок 3. Із готової картоплі злити відвар, він знадобиться для тіста. Саму картоплю розімніть, додайте сіль, мелений перець і смажену цибулю, перемішайте. Начинка готова.
Крок 4. Тепер переходимо до замісу тіста. У миску просіяти борошно пшеничне.
Крок 5. В 500 мілілітрах теплого картопляного відвару розчиніть сухі дріжджі, цукор і рослинне масло. Отриману дріжджову масу додайте до борошна.
Крок 6. Вимісити однорідне і пластичне тісто. Накрийте його рушником і залиште на 20-30 хвилин в теплі.
Крок 7. Потім розділіть тісто на шматочки за розміром рівні курячому яйцю.
Крок 8. Кожен шматочок тіста розкачайте в коржик, покладіть картопляну начинку і зліпити пиріжки. Розкладіть заготовки на змащеному олією деку. Залиште їх ще на 20 хвилин, за цей час увімкніть, і розігрійте духовку.
Крок 9. Помістіть деко з пиріжками в духовку, випікайте при 180-200 градусах 25 хвилин.
Крок 10. Пісні пиріжки з картоплею ставте на стіл, коли вони трохи охолонуть. Приємного апетиту!