Пісні пиріжки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пиріжки на пісному тесті з картоплею в духовці

Пиріжки на пісному тесті з картоплею в духовці готуються без молочних продуктів та тваринних жирів. Крім того, що це простий рецепт, щодо складу і самої технології, він жодним чином не позначиться на вашому бюджеті. Але зате ваші близькі будуть їсти смачну випічку з великим задоволенням і попросять добавки.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • картопляний Відвар – 500 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 1000 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистіть, помийте і наріжте середніми кубиками. Викладіть її в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Варіть хвилин до 20 до готовності картоплі.

Крок 2. Очистіть головки ріпчастої цибулі, дрібно наріжте їх і обсмажте до м’якості на рослинному маслі.

Крок 3. Із готової картоплі злити відвар, він знадобиться для тіста. Саму картоплю розімніть, додайте сіль, мелений перець і смажену цибулю, перемішайте. Начинка готова.

Крок 4. Тепер переходимо до замісу тіста. У миску просіяти борошно пшеничне.

Крок 5. В 500 мілілітрах теплого картопляного відвару розчиніть сухі дріжджі, цукор і рослинне масло. Отриману дріжджову масу додайте до борошна.

Крок 6. Вимісити однорідне і пластичне тісто. Накрийте його рушником і залиште на 20-30 хвилин в теплі.

Крок 7. Потім розділіть тісто на шматочки за розміром рівні курячому яйцю.

Крок 8. Кожен шматочок тіста розкачайте в коржик, покладіть картопляну начинку і зліпити пиріжки. Розкладіть заготовки на змащеному олією деку. Залиште їх ще на 20 хвилин, за цей час увімкніть, і розігрійте духовку.

Крок 9. Помістіть деко з пиріжками в духовку, випікайте при 180-200 градусах 25 хвилин.

Крок 10. Пісні пиріжки з картоплею ставте на стіл, коли вони трохи охолонуть. Приємного апетиту!