Пісні пиріжки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісні пиріжки з картоплею, смажені на сковороді

Пісні пиріжки з картоплею, смажені на сковороді, цілком можуть підійти для ситного перекусу в будь-який час дня. До того ж цей рецепт можна використовувати не тільки під час посту, але він ще буде корисний тим, хто дотримується вегетаріанства.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 8-12.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Сода харчова – 0,3 ч. л.
  • Окріп – 1,5 склянки
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Масло рослинне без запаху – 1 ст. л.+ для смаження.
  • Картопля – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста білий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підберіть всі необхідні інгредієнти за списком. Картоплю і ріпчасту цибулю очистіть і промийте.

Крок 2. В об’ємну миску просійте через сито борошно, завдяки цієї нехитрої процедури у вас вийде пишна і повітряне тісто.

Крок 3. До борошна додати харчову соду і сіль.

Крок 4. В борошняній суміші зробіть поглиблення і влийте в нього окріп. Швидкими рухами перемішайте інгредієнти.

Крок 5. Далі влийте необхідну кількість рослинного масла.

Крок 6. Вимішуйте тісто не менше 10 хвилин, щоб воно стало однорідним і пластичним. Потім зберіть його у грудку, загорнути в харчову плівку і приберіть в морозилку на 15 хвилин. Так воно стане більш еластичним.

Крок 7. Картоплю треба зварити в підсоленій воді до готовності. Потім перемніть його в пюре.

Крок 8. Очищені цибульні головки дуже дрібно наріжте і обсмажте до м’якості на рослинному маслі. Змішайте картопляне пюре зі смаженою цибулею.

Крок 9. Дістаньте з морозилки тісто, розділіть його на частини.

Крок 10. Кожен шматочок тіста розкачайте в круглі тонкі коржі.

Крок 11. На кожен коржик покладіть приблизно столову ложку картопляної начинки.

Крок 12. Краї тіста скріпіть між собою.

Крок 13. Тепер розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть заготовки пиріжків швами вниз. Смажте пиріжки на помірному вогні до рум’яного кольору з обох сторін.

Крок 14. Пиріжки з картоплею трохи остудіть, потім подавайте до столу. Приємного апетиту!