Млинці на молоці без дріжджів – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Гречані млинці на молоці без дріжджів

Гречані млинці на молоці без дріжджів – оригінальне частування, яке раджу спробувати всім, якщо це ще не сталося. Гречана мука надає неймовірний смак. Любителі експериментувати неодмінно відзначать дивовижний рецепт і з задоволенням скористаються, щоб порадувати друзів.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 600 мл
  • Борошно гречана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 5 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сода харчова – 1/2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко трохи нагрійте. Посоліть, поцукруйте. Насипте соду. Збовтайте віночком або змішайте електроприладом. В теплу рідину вбийте яйце, влийте масло. Об’єднайте складові електроприладом.

Крок 2. Змішайте пшеничну і гречану муку. Вливаючи потроху рідина, вимішуйте тісто, щоб не залишилося грудок, і борошно рівномірно розійшлася. Якщо маєте вільний час, залиште тісто відпочити і набрякнути.

Крок 3. Вилийте рідку масу на прогріту і змащену маслом сковороду, розрівняти по поверхні. Печіть на середній конфорці, регулюючи температуру. Коли краю стануть золотистими, розгорніть блін підсмаженої стороною вгору. Використовуйте всю рідку масу таким чином.

Крок 4. Испекшееся частування перемістіть на тарілку, промазавши кожен млинець розтопленим маслом. Так млинці залишаться ніжними і не засохнуть.

Крок 5. Додатково подайте сметану або все, що хочеться – варення, згущене молоко, мед або солоні продукти. Кожен додасть те, що віддає перевагу. Фантастична закуска припаде до смаку багатьом. Особливо смачно виходить з медом. Приємного апетиту!