Компот зі сливи з кісточками на зиму – 8 простих рецептів на 3-х літрову банку з фото

Сливовий компот з лимонною кислотою без стерилізації

Класичний рецепт, який містить в собі тільки важливі компоненти, а процес приготування нічим не ускладнений. Компот розрахований на досить тривалий термін зберігання, для якого краще скористатися додаванням лимонної кислоти. До того ж, вам може сподобатися легка нехитра кислинка, яка відмінно збалансує солодкий смак.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10-20 хв.

Порцій – 16-18.

Склад:

  • Зливу– 500 гр.
  • Цукор-пісок – 250-270 гр.
  • Кислота лимонна – 1/2 ч. л.
  • Вода – 2-2,5 л

Процес приготування:

1. Ретельно перебираємо і промиваємо всі плоди сливи. Також їх необхідно ретельно просушити.

2. Після чого опускаємо підготовлені сливи в простерилізовані банки, займаючи тільки одну частину від усього обсягу.

3. Засипаємо сливи цукровим піском і на цьому ж етапі додаємо лимонну кислоту.

4. Поступово заливаємо вміст окропом і щільно закорковуємо стерилізованими кришками за допомогою закочувального ключа. Залишаємо компот в перевернутому стані до її повного остигання.

5. Перед тим, як відправити компот на зберігання, збовтуємо банку, перевіряємо його на герметичність. І тільки потім залишаємо чекати зими.

Бажаємо приємного апетиту!