Салат з огірків з томатною пастою на зиму
Салат на зиму з огірків з томатною пастою і без додавання інших овочів буде у вас смачним доповненням до будь-яких страв на зимовому столі. Маринад на основі томатної пасти додасть огіркам легкий солодкуватий смак, а аромат його доповнимо чорним і запашним перцем. У цьому рецепті готуємо салат без стерилізації, що не займає багато часу. Розрахунок інгредієнтів наведено на 1 літрову банку.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 0,5 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 4 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти для салату. Огірки можете заздалегідь на пару годин залити холодною водою, щоб зберігся їх хрусткий смак.
Крок 2. Огірки добре промийте, видаліть кінчики і наріжте овочі кружальцями будь-якої товщини.
Крок 3. У каструлю налийте склянку чистої води і розведіть в ній томатну пасту. Потім насипте цукор з сіллю і перемішайте.
Крок 4. У цю суміш насипте горошки перцю. За бажанням можете додати і інші приправи. Маринад доведіть до кипіння.
Крок 5. Потім в киплячий маринад перекладіть нарізку огірків і поваріть їх на невеликому вогні протягом 10 хвилин від початку кипіння.
Крок 6. До кінця варіння налийте до огірків столовий оцет, перемішайте і через півхвилини вимкніть вогонь.
Крок 7. Банки і кришки заздалегідь стерилізуйте зручним для вас способом. Огірки перекладіть в банки.
Крок 8. Потім залийте їх киплячим маринадом, заповнюючи банку до самого верху.
Крок 9. Банку герметично закупорьте, поставте на кришку і накрийте «шубою» на 1 добу. Повністю остиглий салат з огірків з томатною пастою поставте на зберігання в темне і прохолодне місце. Вдалих і смачних заготовок!