«Фанта» з абрикосів і апельсин – 4 рецепта компоту на зиму з фото покроково

«Фанта» з абрикосів і апельсин на зиму — незвичайна і дуже смачна заготовка. Лимонад «Фанта» дуже люблять як дорослі, так і діти, однак його не вважають найкориснішим напоєм у світі. Для любителів «Фанти» є відмінне рішення: корисний абрикосовий компот, який з успіхом здатний замінити «Фанту» і за смаком, і за ароматом.

Компот з абрикосів з апельсином як «Фанта» на зиму в банках

Для приготування такого напою на зиму не буде потрібно багато часу або особливих кулінарних технік, компот готується легко і з використанням невеликої кількості інгредієнтів. Важливо якість фруктів, оскільки від нього залежить аромат напою і те, як довго він простоїть в зимовий час.

Інгредієнти на
6 л.

  • Абрикос 800 гр.
  • Апельсин 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Цукор-пісок 500 гр.
  • Вода 5 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот Фанта з абрикосів і апельсин на зиму? Для компоту потрібно брати тільки стиглі і щільні на дотик абрикоси, щоб вони зберігали форму після готування.
  2. Розділити фрукти на половинки, видалити кісточки.
  3. Апельсини і лимони добре вимити і нарізати півкільцями. Не варто робити занадто тонкі скибочки, щоб вони зберігали форму в банку.
  4. У заздалегідь підготовлену для консервування посуд скласти абрикоси, цитрусові і відміряну потрібну кількість цукру.
  5. Залити фрукти киплячою водою і закатати, перевернути догори дном, накрити теплою ковдрою і залишити до повного охолодження. Зберігати абрикосово-апельсинову «Фанту» краще в прохолоді.

«Фанта» з абрикосів, апельсинів і лимона

Як правило, звичайну «Фанту» готують на основі соку цитрусових. Вони ж входять і до складу цього напою, однак їх смак вдало доповнює ніжний абрикосовий сік. А вітамінів в такому компоті набагато більше, ніж в оригінальній «Фанте», хоча за кольором і ароматом про це неможливо здогадатися.

Час готування: 4 години 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 50.

Інгредієнти:

  • Абрикос – 4 кг
  • Апельсин – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 3 л

Спосіб приготування:

1. Абрикоси помити і видалити кісточки, апельсини і лимони очистити від шкірки і нарізати невеликими шматочками.

2. Все скласти в підходящу ємність, залити водою і тушкувати на повільному вогні близько години.

3. Дати охолонути і настоятися, краще кілька годин, а потім процідити через сито або відповідну тканину.

4. Одержаний сік знову помістити в каструлю, додати цукор і довести до кипіння.

5. Розлити домашню «Фанту» по банкам, закупорити їх і після охолодження зберігати в холоді.

Як приготувати компот «Фанта» з абрикосів, апельсинів і м’яти?

М’ята істотно збагачує смак домашнього напою і надає йому свіжості. Поєднання абрикосів, цитрусових і м’яти нагадує не тільки «Фанту», але і популярний коктейль «Мохіто».

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 24.

Склад:

  • Абрикос – 500 гр.
  • Цукор – 400 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • М’ята – 2 гілочки.

Процес приготування:

1. Для компоту краще взяти немятые і не зіпсовані абрикоси, промити і обсушити, а потім розрізати на половинки. Кісточки викинути.

2. Апельсин очистити від шкірки і нарізати досить товстими кружальцями.

3. Фрукти скласти в банку, додати до них нарізані листочки м’яти, а також потрібну кількість цукру і лимонної кислоти.

4. Залити вміст банки киплячою водою, добре збовтати вміст, щоб розчинити цукор, а потім щільно закрити кришкою і тримати закутані банки, поки компот не охолоне.

5. Зберігається домашня «Фанта» в прохолодному місці, а подавати її краще в склянках із соломкою і льодом.

Напій «Фанта» з абрикосів на 3-х літрову банку на зиму

Такий компот додає яскравості в холодні зимові будні і дарує сонячне світло і літні аромати. «Фанта» з абрикосів – корисний і смачний напій, який під силу приготувати навіть недосвідченій господині.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Апельсин – ½ шт.
  • Абрикос – 500 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Абрикоси вимити і видалити з них кісточки.

2. Апельсин наріжте кружечками завтовшки не менше 5 мм, попередньо знявши з нього шкірку.

3. У каструлі змішайте воду з цукром і доведіть сироп до кипіння.

4. У сухі простерилізовані банки насипте фрукти і залийте цукровим сиропом.

5. Закрийте банки з компотом кришками, потримайте укутаними, поки напій не охолоне, а потім зберігайте на холоді.