Варення з ожини на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Ожинове варення — оригінальне ласощі та чудовий спосіб зберегти смак і аромат річного продукту на цілий рік. Зварити частування можна різними способами, а також можна додавати й інші ягоди та фрукти. Вибирайте відповідну ідею з кулінарної збірки з покроковим описом процесу.

Варення з ожини з цілими ягодами на зиму

Яскраве і привабливе ожинове варення можна приготувати за особливим рецептом з свіжих ягід. Частування довго зберігається в прохолодних умовах. Доповнюйте їм сімейне чаювання в будь-який час року.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Ожина 1.5 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити просте варення з ожини на зиму? Перебираємо ожину і акуратно витягуємо з неї плодоніжки. Далі продукт промиваємо під проточною водою.
  2. Засипаємо підготовлені ягоди цукром і залишаємо на кілька годин до виділення соку.
  3. Переставляємо ягідну заготовку на вогонь. Доводимо її до кипіння, варимо 5 хвилин і вимикаємо плиту.
  4. Повторюємо п’ятихвилинну процедуру ще 2 рази. У процесі акуратно перемішуємо масу, щоб не пошкодити ягоди.
  5. Переливаємо гаряче ласощі в чисту суху банку.
  6. Закриваємо заготівлю кришкою, даємо їй охолонути і ставимо на зберігання. Ожинове варення з цільними ягодами готово!