Рис з куркою – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Рис з куркою в соусі теріякі

Рис з куркою в соусі теріякі – досить легка їжа з неймовірним яскравим смаком. Всі компоненти: курка, рис, овочі, – готуються за лічені хвилини. Вони все швидко обсмажуються і покриваються соусом Теріякі. Вийде нітрохи не гірше ресторанного варіанту.

Час готування – 50 хв

Час приготування – 50 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Тушка куряча невелика – 1 шт.
  • Крупа рисова «Жасмин» – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Диня – 400 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Петрушка – 5-6 гілок.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Для соусу Теріякі:

  • соєвий Соус – 100 мл
  • Оцет 9%/рисовий – 2 ст. л.
  • Перець чилі – 5 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Корінь імбиру – 2 см
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Рисову крупу промийте проточною водою кілька разів. Потім перекладіть рис в каструлю і залийте водою у співвідношенні 1 до 2, води повинно бути в два рази більше рису. Варіть крупу 15-20 хвилин від моменту закипання.

Крок 2. Курячу тушку випатрайте, промийте всередині і зовні. Розріжте її навпіл.

Крок 3. Кожну половинку натріть сіллю і перцем з усіх боків.

Крок 4. Курку покладіть на деко і полийте рослинним маслом, щоб в процесі запікання утворилася рум’яна кірочка. Також роздушіть зубчик часнику і покладіть його на деко. Запікайте м’ясо протягом півгодини при 180 градусах.

Крок 5. Поки запікається курка, приготуйте соус Теріякі. У каструльку влити соєвий соус, додайте цукор і поставте на повільний вогонь. Також додайте пару зубчиків часнику, їх можна розчавити або натерти на дрібній тертці. При бажанні додайте гострий перчик.

Крок 6. Очистіть корінь імбиру натріть його на дрібній тертці і додайте в соус.

Крок 7. Влийте пару столових ложок оцту, перемішайте і варіть соус на повільному вогні протягом 10 хвилин, поки маса не почне густіти. Потім приберіть каструлю в бік.

Крок 8. З дині зріжте шкірку і наріжте невеликими кубиками.

Крок 9. На тарілку покладіть варений рис і запечену курку, полити блюдо соусом теріякі і додайте шматочки дині. Прямо перед подачею посипте блюдо листочками петрушки. Приємного апетиту!