Рис з куркою і грибами
Рис з куркою і грибами дозволить вам створити для сім’ї атмосферу Італії в умовах міської квартири. Ідеальне поєднання смаків, чарівний аромат і безперечні поживні властивості – все це поєднується в одному блюді.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4-6.
Склад:
- Рис довгозерний – 440 гр.
- Філе куряче – 450-500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Олія соняшникова без запаху – 3 ст. л.
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Морквина – 230 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Пластівці перцю чилі – ¼ ч. л.
- Вода гаряча – 500 мл
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю, моркву і зубчики часнику очистіть і промийте проточною водою. Підготуйте рис, гриби і куряче філе. Увімкніть Духовку заздалегідь і прогрійте її до 200 градусів.
Крок 2. Куряче філе обмийте і наріжте невеликими кубиками. Прогрійте сковороду і обсмажте м’ясо на сухій сковороді протягом 5 хвилин до зміни кольору.
Крок 3. Ріпчасту цибулю і часточки часнику наріжте дрібними кубиками.
Крок 4. Моркву також наріжте кубиками.
Крок 5. Капелюшки печериць очистити і зріжте кінці ніжок, потім наріжте гриби середніми за величиною шматочками.
Крок 6. Куряче м’ясо на сковороді посоліть, додайте паприку і пластівці перцю чилі, перемішайте, готуйте 30-40 секунд. Потім перекладіть курку у форму для запікання.
Крок 7. На ту ж сковороду влийте рослинне масло, прогрійте його і викладіть часник і цибулю. Смажте овочі протягом 1-2 хвилин на середньому вогні.
Крок 8. Потім додайте моркву і гриби, перемішайте і смажте всі разом 5 хвилин. Засмажку посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть її у форму до курячого філе.
Крок 9. Рис промийте кілька разів проточною водою, викладіть у форму і додайте чайну ложку солі.
Крок 10. Влийте 500 мл гарячої води.
Крок 11. Форму з продуктами закрийте кришкою або фольгою. Надішліть форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте рис з куркою і грибами до готовності рису, на це піде приблизно 70 хвилин. Потім дістаньте форму і дайте страві ще кілька хвилин настоятися під кришкою.
Крок 12. Рис з куркою і грибами прикрасьте свіжою зеленню і подавайте в гарячому вигляді. Приємного апетиту!