Рис з куркою – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Рис з куркою і грибами

Рис з куркою і грибами дозволить вам створити для сім’ї атмосферу Італії в умовах міської квартири. Ідеальне поєднання смаків, чарівний аромат і безперечні поживні властивості – все це поєднується в одному блюді.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

  • Рис довгозерний – 440 гр.
  • Філе куряче – 450-500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Олія соняшникова без запаху – 3 ст. л.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Морквина – 230 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Пластівці перцю чилі – ¼ ч. л.
  • Вода гаряча – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю, моркву і зубчики часнику очистіть і промийте проточною водою. Підготуйте рис, гриби і куряче філе. Увімкніть Духовку заздалегідь і прогрійте її до 200 градусів.

Крок 2. Куряче філе обмийте і наріжте невеликими кубиками. Прогрійте сковороду і обсмажте м’ясо на сухій сковороді протягом 5 хвилин до зміни кольору.

Крок 3. Ріпчасту цибулю і часточки часнику наріжте дрібними кубиками.

Крок 4. Моркву також наріжте кубиками.

Крок 5. Капелюшки печериць очистити і зріжте кінці ніжок, потім наріжте гриби середніми за величиною шматочками.

Крок 6. Куряче м’ясо на сковороді посоліть, додайте паприку і пластівці перцю чилі, перемішайте, готуйте 30-40 секунд. Потім перекладіть курку у форму для запікання.

Крок 7. На ту ж сковороду влийте рослинне масло, прогрійте його і викладіть часник і цибулю. Смажте овочі протягом 1-2 хвилин на середньому вогні.

Крок 8. Потім додайте моркву і гриби, перемішайте і смажте всі разом 5 хвилин. Засмажку посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть її у форму до курячого філе.

Крок 9. Рис промийте кілька разів проточною водою, викладіть у форму і додайте чайну ложку солі.

Крок 10. Влийте 500 мл гарячої води.

Крок 11. Форму з продуктами закрийте кришкою або фольгою. Надішліть форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте рис з куркою і грибами до готовності рису, на це піде приблизно 70 хвилин. Потім дістаньте форму і дайте страві ще кілька хвилин настоятися під кришкою.

Крок 12. Рис з куркою і грибами прикрасьте свіжою зеленню і подавайте в гарячому вигляді. Приємного апетиту!