Рис з куркою – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Рис з куркою в вершковому соусі

Рис з куркою в вершковому соусі – дуже смачне і ніжне блюдо, яке буквально тане в роті. Процес приготування не викличе ніяких труднощів, але є кілька нюансів, які необхідно враховувати. Все дуже докладно описано в рецепті.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 100 гр.
  • Крупа рисова – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 25 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне без запаху – 1 ст. л.
  • Вершки 10 % – 70 мл
  • Вино біле сухе – 40 мл
  • Пармезан – 1 ст. л.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очистіть зубчики часнику, обмийте і зробіть їх плоскою стороною ножа. Викладіть часник на розігріту сковороду і швидко обсмажте на рослинному маслі. Коли часник віддасть свій аромат олії, видаліть його з сковороди.

Крок 2. Очистіть головку ріпчастої цибулі, дрібно наріжте його і викладіть в сковороду. Обсмажте цибулю до прозорості.

Крок 3. Промийте рисову крупу кілька разів проточною водою. Потім викладіть крупу на сковороду до смаженій луку. Всі разом смажте протягом 30 секунд, помішуючи лопаткою.

Крок 4. Влийте 1/3 частина води і продовжуйте готувати рис на сковорідці до повного випаровування рідини. Після цього додайте ще 1/2 частина води і покладіть нарізане куряче м’ясо. Продовжуйте готувати до повного випаровування рідини. Посоліть, влийте воду, що залишилася і знову випаруйте її.

Крок 5. Потім влийте в сковороду до рису і курці сухе вино, смажте на помірному вогні до випаровування алкоголю.

Крок 6. Після цього додайте вершки, доведіть до кипіння і тушкуйте до загусання протягом хвилини.

Крок 7. У самому кінці додайте до курки і рису рубану петрушку. Перед подачею посипте гаряче блюдо тертим пармезаном. Приємного апетиту!