Курка каррі з рисом
Курка каррі з рисом – блюдо, яке має індійське коріння. Каррі – це суміш прянощів, основу якої становить куркума. Якщо додавати в страви, то вони набувають яскравий сонячний колір і досить пікантний смак. З куркою та рисом така приправа поєднується найкраще.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Грудка куряча – 0,5 кг
- Крупа рисова – 200 гр.
- Молоко кокосове – 100 мл
- Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.
- Імбир подрібнений – 2 ст. л.
- Перець червоний гострий – за бажанням.
- Каррі – 1,5 ст. л.
- Лайм – 0,5 шт.
- Масло рослинне/оливкову/кунжутне – за смаком.
- Часник – 2 зуб.
- Куркума – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі грудки обмийте проточною водою, промокніть паперовими серветками і наріжте соломкою.
Крок 2. Середню головку ріпчастої цибулі, зубчики часнику і гострий перчик дрібно порубаєте ножем.
Крок 3. На розігріту поверхню сковороди влийте рослинне масло (оливкова, кунжутне). Коли воно прогріється, викладіть цибулю, часник, перець гострий і імбир, смажте кілька хвилин, постійно помішуючи.
Крок 4. Посипте овочі куркумою і карі, перемішайте.
Крок 5. Далі викладіть нарізане куряче філе на сковороду, обсмажте все разом на сильному вогні.
Крок 6. Влийте кокосове молоко і видавіть сік половинки лайма, посоліть за смаком. тушкуйте приблизно 10 хвилин до готовності курки.
Крок 7. Паралельно в каструлю всипте рис, залийте його водою і поставте варитися. Пропорції рису і води повинні бути 1 до 1.5.
Крок 8. Подавайте курку каррі з рисом в теплому вигляді. Можна доповнити блюдо з овочевим салатом. Приємного апетиту!