Рис з куркою – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Рис з куркою по-тайськи

Рис з куркою по-тайськи дозволить вам найкращим чином проявити свої кулінарні здібності. Такий експеримент однозначно оцінять ваші близькі. Блюдо виходить оригінальним смаком і вишуканим на вигляд, його можна приготувати для особливого випадку.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Масло рослинне без запаху для смаження.
  • Каррі – 0,25 ч. л.
  • Крупа рисова – 350 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Перець солодкий – 0,5 шт.
  • Вода – 700 мл
  • подрібнений Корінь імбиру – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • лаймовий Сік – 1 ч. л.
  • Цедра лайма – 1 ч. л.
  • Цукор коричневий – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для рису з куркою по-тайськи вам знадобляться всі інгредієнти, зазначені у списку.

Крок 2. У каструлю влийте воду і доведіть її до кипіння. Промийте рисову крупу і викладіть її в киплячу воду. Варіть крупу до стану аль-денте, всередині повинна залишитися міцна сердцевинка.

Крок 3. Філе куряче обмийте проточною водою, промокніть від вологи паперовими рушниками і наріжте соломкою. Обсмажте м’ясо на олії до побіління.

Крок 4. До курячого філе, додайте соєвий соус, коричневий цукор і каррі. Смажте м’ясо до золотистої скоринки. Далі розбийте в сковороду яйце, продовжуйте смажити все разом, помішуючи лопаткою.

Крок 5. Солодкий перець, зубчики часнику, корінь імбиру і лаймову цедру, наріжте тонкою соломкою.

Крок 6. Подрібнені солодкий перець, часник, цедру, імбир, додайте на сковороду до курки. Смажте протягом хвилини на сильному вогні, постійно помішуючи.

Крок 7. Потім додати варений рис, перемішайте, накрийте сковороду кришкою і залиште на вогні 1 хвилину.

Крок 8. Рис з куркою по-тайськи готовий, подавайте на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!