Рис з куркою – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Бурий рис з куркою

Бурий рис з куркою трохи нагадує плов і готується схожим чином. Страва виглядає апетитно і смак у нього досить незвичайний, все завдяки крупі. До того ж вона містить більше корисних мікроелементів і тому частіше використовується в рецептах для правильного харчування.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Курка – 300 гр.
  • бурий Рис – 200 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне без запаху – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Всі необхідні інгредієнти вказані у списку.

Крок 2. Цибулину і моркву очистіть і промийте проточною водою. Наріжте овочі невеликими кубиками. Смажте їх на середньому вогні протягом 5-7 хвилин.

Крок 3. Курку наріжте кубиками середнього розміру і додайте до овочів. Продовжуйте смажити все разом 10-12 хвилин.

Крок 4. Бурий рис промивають проточною водою, поки вона не стане прозорою і не вымоется весь крохмаль. Потім крупу перекладіть на сковороду.

Крок 5. Закип’ятіть воду і влийте її в сковороду, щоб вона повністю покрила м’ясо, рис та овочі. Додайте часник, сіль і мелений перець. Тушкуйте рис з куркою на помірному вогні під кришкою протягом 30-35 хвилин.

Крок 6. Бурий рис з куркою відмінно впишеться у ваше меню. Перед подачею можна доповнити його свіжою зеленню. Приємного апетиту!