Бурий рис з куркою
Бурий рис з куркою трохи нагадує плов і готується схожим чином. Страва виглядає апетитно і смак у нього досить незвичайний, все завдяки крупі. До того ж вона містить більше корисних мікроелементів і тому частіше використовується в рецептах для правильного харчування.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Курка – 300 гр.
- бурий Рис – 200 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Морква – 2 шт.
- Перець мелений – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне без запаху – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Всі необхідні інгредієнти вказані у списку.
Крок 2. Цибулину і моркву очистіть і промийте проточною водою. Наріжте овочі невеликими кубиками. Смажте їх на середньому вогні протягом 5-7 хвилин.
Крок 3. Курку наріжте кубиками середнього розміру і додайте до овочів. Продовжуйте смажити все разом 10-12 хвилин.
Крок 4. Бурий рис промивають проточною водою, поки вона не стане прозорою і не вымоется весь крохмаль. Потім крупу перекладіть на сковороду.
Крок 5. Закип’ятіть воду і влийте її в сковороду, щоб вона повністю покрила м’ясо, рис та овочі. Додайте часник, сіль і мелений перець. Тушкуйте рис з куркою на помірному вогні під кришкою протягом 30-35 хвилин.
Крок 6. Бурий рис з куркою відмінно впишеться у ваше меню. Перед подачею можна доповнити його свіжою зеленню. Приємного апетиту!