Рис з куркою, приготований в мультиварці
Рис з куркою, приготований в мультиварці, виручить при дефіциті часу. Основну частину роботи за вас виконає кухонна техніка. Рис вийде разваристым і розсипчастим, а куряче м’ясо не буде сухим. Таке блюдо ідеально підійде для сімейного обіду або вечері.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- куряче Філе – 0,5 кг
- Крупа рисова – 2 склянки
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець мелений – за смаком.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Промийте рис водою, поки вона не стане прозорою.
Крок 2. Моркву очистіть, помийте і наріжте соломкою.
Крок 3. З цибулини зніміть шар сухого лушпиння, помийте і наріжте кубиками.
Крок 4. Куряче філе обмийте під краном, промокніть на паперових рушниках і наріжте брусками або кубиками.
Крок 5. Увімкніть мультиварку в мережу. Активуйте з меню режим «Випічка», встановіть таймер на 20 хвилин. Влийте в чашу мультиварки рослинне масло, прогрійте його. Викладіть цибулю і смажте протягом 5 хвилин. Потім додайте моркву, готуйте ще 5 хвилин. В кінці викладіть філе куряче, обсмажте його з усіх сторін. Засмажку посоліть і приправте перцем.
Крок 6. Викладіть в чашу до овочів і м’яса промитий рис, перемішайте і обсмажте все разом протягом 3 хвилин. Потім влийте воду і закрийте кришку мультиварки. Виберіть режим «Гасіння» на 20 хвилин.
Крок 7. Зелень промийте водою і дуже дрібно порубаєте ножем. За 5 хвилин до закінчення програми «Гасіння» додайте зелень і очищений зубчик часнику.
Крок 8. Після звукового сигналу, який повідомляє про готовність страви, перемішайте рис і розкладіть на порції. Рис з куркою, приготовані в мультиварці подавайте в гарячому вигляді. Приємного апетиту!