Ліниві голубці з пекінської капусти з фаршем і рисом
«Ліниві» рецепти, зазвичай, мають на увазі швидке і просте приготування. У випадку з голубцями це теж працює, хоч і процес все одно зажадає часу. З використанням пекінської капусти процес піде ще швидше, крім того, цей вид робить голубці більш соковитими, ніжними і м’якими.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Порції – 7
Інгредієнти:
- Фарш – 500 гр.
- Рис білий – 1 склянка
- Капуста пекінська – 1 шт.
- Соус томатний – 150 мл
- Цибуля – 1-2 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Сметана – 150 мл
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 100 мл
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Качан пекінської капусти ретельно промийте під проточною водою, щоб змити потрапив пісок і сміття. Відріжте качан і тверду частину. Наріжте капусту як на салат, але не дуже крупно. Складіть у велику миску.
2. Заздалегідь відваріть рис, попередньо промивши його в холодній воді, щоб видалити крохмаль. Додайте стакан вареного рису до капусти. Туди ж покладіть фарш. Ви можете взяти будь-який фарш на вас смак: свинячий, яловичий, пташиний або суміш. Якщо використовуєте пташиний, додайте до нього трохи сала, щоб він став соковитіше.
3. Додайте до суміші сире яйце. Очистіть від лушпиння і сполосніть цибулю. Дрібно наріжте його кубиками. Помістіть до фаршу з капустою. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте руками або за допомогою ложки.
4. Змочіть руки прохолодною водою і сформуйте з суміші круглі або овальні однакового розміру заготовки. Вологими руками голубці формувати набагато легше, так як фарш не липне. Викладіть їх в сковороду з високими стінками.
5. Для соусу змішайте сметану і томатну пасту. Почистіть часник і подрібніть за допомогою чеснокодавилки. Посоліть і поперчіть, розбавте водою. Полийте цією сумішшю ліниві голубці.
6. Поставте сковороду з голубцями на плиту і доведіть соус до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть при слабкому кипінні до готовності близько 40 хвилин. За кілька хвилин до готовності посипте блюдо подрібненою зеленню. Подавайте голубці гарячими порційно зі сметаною і темним хлібом.
Приємного апетиту!