Як приготувати овочеве рагу з куркою, капустою і картоплею?
Той самий рецепт, який вмістив у себе весь спектр овочів і смаків, які тільки можна добути в міських умовах. Таке овочеве рагу можна сміливо готувати не лише до обіду, але і до вечері, так як вас чекає гарантована легкість, ситість і приємний післясмак.
Час готування: 100 хв.
Час приготування:70 хв
Порцій – 4-6.
Склад:
- Стегенця курячі – 2 шт.
- Картопля – 400-500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Кабачок – 350 гр.
- Баклажан – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 350 гр.
- Томати – 200 гр.
- Кріп сушений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Курячі стегенця ретельно промиваємо та нарізаємо на кілька частин, відокремлюючи гомілку від стегна. Курочку відразу ж солимо, перчимо і добре перемішуємо і після всього залишаємо на 10 хвилин для просочення.
2. Приступаємо до подрібнення підготовлених овочів. Спочатку нашинкуем капусту.
3. Для приготування нарізаємо молодий кабачок невеликими кубиками разом з шкіркою.
4. Потім точно також дрібними кубиками нарізаємо баклажани.
5. Нарізаємо заздалегідь очищену цибулину.
6. Довільно подрібнюємо все томати.
7. Потім нарізаємо картоплю і залишаємо в холодній воді, в завершенні натираємо на дрібній тертці моркву. На цьому етапі процес підготовки овочів завершений.
8. Приступаємо до безпосереднього приготування овочевого рагу. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом на сильному вогні і викладаємо обсмажуватися підготовлену курку до утворення золотистої скоринки.
9. До обсмаженої курочці всипаємо раніше нашатковану капусту і продовжуємо обжарку протягом семи хвилин, постійно помішуючи вміст.
10. Потім всипаємо баклажан, кабачок і часточки картоплі. Всі овочі добре перемішуємо, додаємо трохи холодної води і залишаємо тушкуватися на маленькому вогні до розм’якшення. На це знадобиться близько 20 хвилин.
11. Для засмажки розігріваємо окрему сковороду і відправляємо пассироваться цибулю з морквою на середньому вогні протягом трьох хвилин. Через це час закидаємо подрібнені томати і продовжуємо смажити, не збавляючи потужності, ще п’ять хвилин, постійно помішуючи.
12. До цього моменту овочі встигли протушкувати і пустити свій власний сік. Додаємо зажарку в рагу і тушкуємо під закритою кришкою на мінімальному вогні приблизно 20 хвилин.
13. Через 20 хвилин доводимо рагу до смаку, додаючи сіль, перець, сушений кріп і будь-які спеції на ваш смак. Після того, як все добре розмішали, вимикаємо вогонь і залишаємо настоятися під закритою кришкою хвилин 10-15.
14. Всі овочі просочилися ароматами один одного і стали більш апетитними, а це значить, що страву можна подавати до столу.
Бажаємо приємного апетиту!