Смажена картопля з цибулею на сковороді – 10 рецептів з покроковими фото

Як смачно посмажити картоплю з цибулею і лисичками?

Популярне домашнє блюдо для сімейного обіду – смажена картопля з цибулею і хрусткими лисичками. Смачне і поживне частування нікого не залишить байдужим. Подавайте зі свіжими овочами або соусом до смаку.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Лисички – 0,5 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо цибулю і розділяємо його на тонкі півкільця.

2. Перебираємо і промиваємо лисички. Далі ріжемо їх на дрібні шматочки.

3. На сковороді смажимо цибулю, після до нього додаємо і гриби. Готуємо близько 10 хвилин на помірному вогні. В кінці додаємо сіль і мелений перець.

4. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ріжемо її тонкою соломкою.

5. Обсмажуємо овоч окремо до повної готовності. Також додаємо трохи солі.

6. З’єднуємо в загальній сковороді картоплю і гриби з цибулею. Акуратно розмішуємо і знімаємо з плити через 3-5 хвилин.

7. Після готовності доповнюємо блюдо дрібно порізаною зеленою цибулею. Подавати страву можна зі сметаною і свіжими овочами.