Як смачно посмажити картоплю з цибулею і лисичками?
Популярне домашнє блюдо для сімейного обіду – смажена картопля з цибулею і хрусткими лисичками. Смачне і поживне частування нікого не залишить байдужим. Подавайте зі свіжими овочами або соусом до смаку.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Лисички – 0,5 кг
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо цибулю і розділяємо його на тонкі півкільця.
2. Перебираємо і промиваємо лисички. Далі ріжемо їх на дрібні шматочки.
3. На сковороді смажимо цибулю, після до нього додаємо і гриби. Готуємо близько 10 хвилин на помірному вогні. В кінці додаємо сіль і мелений перець.
4. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ріжемо її тонкою соломкою.
5. Обсмажуємо овоч окремо до повної готовності. Також додаємо трохи солі.
6. З’єднуємо в загальній сковороді картоплю і гриби з цибулею. Акуратно розмішуємо і знімаємо з плити через 3-5 хвилин.
7. Після готовності доповнюємо блюдо дрібно порізаною зеленою цибулею. Подавати страву можна зі сметаною і свіжими овочами.