Крокети – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Курячі крокети з сиром

Курячі крокети з сиром – це ситна і апетитна закуска, яку можна запросто подати до святкового столу і бути впевненим в тому, що гості оцінять, і будуть захоплюватися кулінарним талантом господині чи господаря. В якості добавки рекомендуємо вам використовувати не звичайний сир, а саме горганзолу.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

Для крокетів:

  • Філе куряче варене – 200 гр.
  • Хамон – 10 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Борошно – 175 гр.
  • Молоко – 375 мл
  • Бульйон курячий – 250 мл
  • Горганзола – 75 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – на смак.
  • Горіх мускатний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.

Для панірування:

  • Борошно – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.

Додатково:

  • Масло оливкова – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо будь-які частини птиці до готовності, охолодити і знімаємо м’якоть з кісток, дрібно ріжемо.

Крок 2. Розрізаємо на невеликі кубики іспанський хамон.

Крок 3. Розтоплюємо вершкове масло в глибокій сковороді і пасеруємо до прозорості цибульну нарізку.

Крок 4. Через кілька хвилин, до цибулі висипаємо м’ясні складові.

Крок 5. Доповнюємо інгредієнти борошном, ретельно перемішуємо і смажимо ще 5-7 хвилин на помірному полум’я.

Крок 6. Молоко злегка підігріваємо і перемішуємо з бульйоном, приправляємо суміш паприкою, мускатним горіхом, сіллю і чорним перцем. Тонким струменем вливаємо в сковороду при постійному помішуванні лопаткою.

Крок 7. Тушкуємо масу до тих пір, поки вона не стане нагадувати клейке тісто і не буде легко відходити від дна посуду.

Крок 8. Викладаємо основний склад в глибоку ємність, вмішуємо кубики горганзолы до їх повного розчинення – затягуємо плівкою і охолодити.

Крок 9. Далі зачерпываем «тісто» ложкою і формуем кулька, катаємо на обробній дошці, перетворюючи в правильний циліндр.

Крок 10. Напівфабрикати обвалюємо в борошні, збитому яйці і сухарях.

Крок 11. В ковшике добре нагріваємо оливкову олію і обсмажуємо крокети до рум’яності. Готові вироби промаківающімі серветками.

Крок 12. Апетитні крокети перекладаємо на сервірувальне блюдо і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!