Курячі крокети з сиром
Курячі крокети з сиром – це ситна і апетитна закуска, яку можна запросто подати до святкового столу і бути впевненим в тому, що гості оцінять, і будуть захоплюватися кулінарним талантом господині чи господаря. В якості добавки рекомендуємо вам використовувати не звичайний сир, а саме горганзолу.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
Для крокетів:
- Філе куряче варене – 200 гр.
- Хамон – 10 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Борошно – 175 гр.
- Молоко – 375 мл
- Бульйон курячий – 250 мл
- Горганзола – 75 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
- Горіх мускатний мелений – за смаком.
- Паприка солодка мелена – за смаком.
Для панірування:
- Борошно – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 150 гр.
Додатково:
- Масло оливкова – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо будь-які частини птиці до готовності, охолодити і знімаємо м’якоть з кісток, дрібно ріжемо.
Крок 2. Розрізаємо на невеликі кубики іспанський хамон.
Крок 3. Розтоплюємо вершкове масло в глибокій сковороді і пасеруємо до прозорості цибульну нарізку.
Крок 4. Через кілька хвилин, до цибулі висипаємо м’ясні складові.
Крок 5. Доповнюємо інгредієнти борошном, ретельно перемішуємо і смажимо ще 5-7 хвилин на помірному полум’я.
Крок 6. Молоко злегка підігріваємо і перемішуємо з бульйоном, приправляємо суміш паприкою, мускатним горіхом, сіллю і чорним перцем. Тонким струменем вливаємо в сковороду при постійному помішуванні лопаткою.
Крок 7. Тушкуємо масу до тих пір, поки вона не стане нагадувати клейке тісто і не буде легко відходити від дна посуду.
Крок 8. Викладаємо основний склад в глибоку ємність, вмішуємо кубики горганзолы до їх повного розчинення – затягуємо плівкою і охолодити.
Крок 9. Далі зачерпываем «тісто» ложкою і формуем кулька, катаємо на обробній дошці, перетворюючи в правильний циліндр.
Крок 10. Напівфабрикати обвалюємо в борошні, збитому яйці і сухарях.
Крок 11. В ковшике добре нагріваємо оливкову олію і обсмажуємо крокети до рум’яності. Готові вироби промаківающімі серветками.
Крок 12. Апетитні крокети перекладаємо на сервірувальне блюдо і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!