Крокети – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Курячі крокети в паніровці

Курячі крокети в паніровці – це не тільки апетитне, але ще і дуже смачне блюдо, яке повинен спробувати кожен! Крокети можна подати до столу як самостійне блюдо, доповнивши улюбленим соусом, а можна поєднувати з легкими овочевими салатами або різноманітною їжею.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12 шт.

Склад:

  • Картопля – 600 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Шинка – 200 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Вода – 2 л
  • Петрушка – 40 гр.
  • Кріп – 40 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Сухарі панірувальні – 350 гр.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти: промиваємо, обсушуємо і рубаємо зелень. Філе курки ріжемо уздовж волокон на шматочки середнього розміру, аналогічно поступаємо з шинкою, чистимо картоплю, збиваємо курячі яйця.

Крок 2. Варимо картоплю до готовності, виливаємо відвар і додаємо 100 грам масла і 130 мл молока – розминаємо в пюре за допомогою спеціальної товкачика. Солимо.

Крок 3. Паралельно відварюємо філе близько 15-20 хвилин з моменту закипання. Два види м’яса висипаємо в пюре, також вливаємо одне яйце, додаємо зелень, сіль і перець – вимішуємо до однорідності.

Крок 4. З отриманої маси формуем крокети, розміром 3-4 сантиметри. Заготовки занурюємо у збите яйце з ложкою молока, а після обвалюємо в сухарях.

Крок 5. Обсмажуємо напівфабрикати у великій кількості олії до утворення рум’яної скоринки.

Крок 6. Приємного апетиту!