Курячі крокети в паніровці
Курячі крокети в паніровці – це не тільки апетитне, але ще і дуже смачне блюдо, яке повинен спробувати кожен! Крокети можна подати до столу як самостійне блюдо, доповнивши улюбленим соусом, а можна поєднувати з легкими овочевими салатами або різноманітною їжею.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 12 шт.
Склад:
- Картопля – 600 гр.
- Філе куряче – 200 гр.
- Шинка – 200 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Вода – 2 л
- Петрушка – 40 гр.
- Кріп – 40 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 150 мл
- Сухарі панірувальні – 350 гр.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо компоненти: промиваємо, обсушуємо і рубаємо зелень. Філе курки ріжемо уздовж волокон на шматочки середнього розміру, аналогічно поступаємо з шинкою, чистимо картоплю, збиваємо курячі яйця.
Крок 2. Варимо картоплю до готовності, виливаємо відвар і додаємо 100 грам масла і 130 мл молока – розминаємо в пюре за допомогою спеціальної товкачика. Солимо.
Крок 3. Паралельно відварюємо філе близько 15-20 хвилин з моменту закипання. Два види м’яса висипаємо в пюре, також вливаємо одне яйце, додаємо зелень, сіль і перець – вимішуємо до однорідності.
Крок 4. З отриманої маси формуем крокети, розміром 3-4 сантиметри. Заготовки занурюємо у збите яйце з ложкою молока, а після обвалюємо в сухарях.
Крок 5. Обсмажуємо напівфабрикати у великій кількості олії до утворення рум’яної скоринки.
Крок 6. Приємного апетиту!