Крокети з картоплі з грибами
Крокети з картоплі з грибами – це дуже смачне і апетитне блюдо, повз якого не можна пройти повз! Поєднання ніжного картопляного пюре зі смаженими печерицями – це класика, яка ніколи не розчарує. Якщо ви не любите печериці, то їх сміливо можна замінити вешенками або відварними лісовими грибами.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Картопля варена – 500 гр.
- Печериці – 250 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне (для фритюру) – 250 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю чистимо, обполіскуємо і відварюємо до готовності в підсоленій воді.
Крок 2. На дрібні кубики ріжемо цибулю і гриби висипаємо в сковорідку з рослинним маслом.
Крок 3. Пасеруємо компоненти до світло-коричневого відтінку і присипаємо меленим перцем і сіллю.
Крок 4. Відварену картоплю перетворюємо на пюре і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Крок 5. У пюре вбиваємо яйце, солимо і перчимо – вимішуємо до однорідності і формуємо кульки, попередньо змочивши долоні в прохолодній воді.
Крок 6. Відокремлюємо від картопляного тесту шматочок, розминаємо в коржик і кладемо в ємність з сухарями, зверху викладаємо грибну начинку.
Крок 7. Збираємо в кульку і паніруємо з усіх боків.
Крок 8. У сотейнику розігріваємо рослинне масло і невеликими партіями обсмажуємо заготовки до рум’яного кольору.
Крок 9. Витираємо серветками і сервіруємо, за бажанням доповнюємо томатним соусом і зеленню. Приємного апетиту!