Крокети – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Крокети з картоплі з грибами

Крокети з картоплі з грибами – це дуже смачне і апетитне блюдо, повз якого не можна пройти повз! Поєднання ніжного картопляного пюре зі смаженими печерицями – це класика, яка ніколи не розчарує. Якщо ви не любите печериці, то їх сміливо можна замінити вешенками або відварними лісовими грибами.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля варена – 500 гр.
  • Печериці – 250 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне (для фритюру) – 250 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю чистимо, обполіскуємо і відварюємо до готовності в підсоленій воді.

Крок 2. На дрібні кубики ріжемо цибулю і гриби висипаємо в сковорідку з рослинним маслом.

Крок 3. Пасеруємо компоненти до світло-коричневого відтінку і присипаємо меленим перцем і сіллю.

Крок 4. Відварену картоплю перетворюємо на пюре і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Крок 5. У пюре вбиваємо яйце, солимо і перчимо – вимішуємо до однорідності і формуємо кульки, попередньо змочивши долоні в прохолодній воді.

Крок 6. Відокремлюємо від картопляного тесту шматочок, розминаємо в коржик і кладемо в ємність з сухарями, зверху викладаємо грибну начинку.

Крок 7. Збираємо в кульку і паніруємо з усіх боків.

Крок 8. У сотейнику розігріваємо рослинне масло і невеликими партіями обсмажуємо заготовки до рум’яного кольору.

Крок 9. Витираємо серветками і сервіруємо, за бажанням доповнюємо томатним соусом і зеленню. Приємного апетиту!