Крокети – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопляні крокети з сиром

Картопляні крокети з сиром – це бюджетне блюдо, яке приємно здивує вас своєю хрусткою скоринкою і ніжною «м’якоттю», перед якою неможливо встояти. Незважаючи на простий набір продуктів, необхідних для готування, крокети улюблені всіма, бо їх неповторний смак!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Для панірування:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену картоплю розрізаємо навпіл, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Після закипання знімаємо піну і солимо.

Крок 2. Не гаючи часу, подрібнюємо сир твердий за допомогою бурачной терки.

Крок 3. Виливаємо воду з картоплі, озброюємося толкушкой і готуємо пюре.

Крок 4. Всипаємо в ніжну овочеву масу сир і ретельно перемішуємо.

Крок 5. Тепер вбиваємо яйце і знову заважаємо.

Крок 6. Вводимо борошно.

Крок 7. Вологими руками ліпимо «колобки» розміром трохи більше волоського горіха.

Крок 8. Паніруємо в борошні.

Крок 9. Потім «купаємо» у збитому яйці.

Крок 10. І обвалюють у панірувальних сухарях з усіх боків.

Крок 11. Обсмажуємо напівфабрикати на розігрітій олії до утворення характерною скоринки.

Крок 12. Рум’яні крокети викладаємо на кілька шарів паперових рушників, щоб позбавитися від зайвої олії.

Крок 13. Кожен кульку протикаємо шпажкою і подаємо до столу. Приємного апетиту!