Рис з морепродуктами – 8 рецептів на сковороді з покроковими фото

Рис з овочами і морепродуктами

Рис з овочами і морепродуктами порадує вас своїм дивовижним соковитим смаком, поживними властивостями і апетитним виглядом. Така кулінарна ідея різноманітить ваше домашнє меню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Рис – 0,5 кг
  • Креветки в панцирі без голови – 0,5 кг
  • Кільця кальмара – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,6 кг
  • Морква – 0,6 кг
  • Часник – 3 головки.
  • Корінь імбиру – 50 гр.
  • Вода – 1 л
  • Спеції для плову – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Рис вимочуємо у воді 30 хвилин, після промиваємо його під водою кілька разів.

Крок 2. Креветки очистити від панцира, кільця кальмара ділимо на кілька частин.

Крок 3. Моркву ріжемо соломкою, ріпчаста цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Крок 4. Нагріваємо олію в глибокій сковороді або казані. Кладемо на нього панцирі креветок, смажимо до потемніння, після виймаємо шумівкою.

Крок 5. У ароматне масло кладемо очищені креветки, через дві хвилини приєднуємо кальмари. Готуємо одну хвилину.

Крок 6. Викладаємо морепродукти шумівкою на тарілку. Викладаємо сюди цибулю, смажимо його до рум’янцю і доповнюємо морквою. Додаємо сіль, половину спецій, подрібнений імбир. Тушкуємо до м’якості моркви.

Крок 7. Викладаємо на овочі підготовлений рис, заливаємо його окропом, кладемо очищений від верхнього шару головки часнику і доводимо до кипіння. Висипаємо залишилися спеції.

Крок 8. Тушкуємо страву до готовності рису і випаровування вологи. Знімаємо з плити, додаємо морепродукти і перемішуємо.

Крок 9. Рис з овочами і морепродуктами готовий. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!