Як варити заморожені креветки неочищені – 7 рецептів з покроковими фото

Неочищені креветки зварені у воді з кропом

У більшості господинь вже є перевірені рецепти, в яких вони впевнені, однак, пропоную приділити увагу рецептом з «шоковим» охолодженням – морепродукти виходять як в дорогому ресторані. Якщо зберетеся готувати креветки – обов’язково придбайте пива!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Креветки – 800 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Імбир – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Сік лимона – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.

Процес приготування:

1. Морепродукти злегка розморожуємо (достатньо 10 хв при кімнатній температурі) і ретельно промиваємо під струменем води. Потім робимо невеликий надріз на панцирі і видаляємо кишкову вену.

2. У каструлі або сотейнику відповідного розміру, гріємо воду з додаванням солі, кропу, невеликого шматочка імбиру (очищеного), перцю, лаврушки і неочищених зубчиків часнику. Після закипання вливаємо трохи лимонного соку для насиченості смаку.

3. У киплячий розсіл засипаємо креветки і варимо на максимальному вогні 4-6 хвилин, до легкого прозорості панцира.

4. Розчин повинен закипіти вдруге, до цього моменту креветки практично готові. Як тільки бачимо, що молюски спливли – (30 секунд і не більше!) знімаємо з вогню.

5. У глибоку тарілку наливаємо холодну воду і додаємо 10-15 кубиків льоду – креветки занурюємо в холод відразу після того, як виловлюємо їх з каструлі. Робиться це для того, щоб зупинити продовження теплової обробки за рахунок внутрішнього тепла.

6. Готові креветки подаємо в неочищеному вигляді, а страва сервіруємо свіжою зеленню і лимоном. Приємного апетиту!