Неочищені креветки зварені у воді з кропом
У більшості господинь вже є перевірені рецепти, в яких вони впевнені, однак, пропоную приділити увагу рецептом з «шоковим» охолодженням – морепродукти виходять як в дорогому ресторані. Якщо зберетеся готувати креветки – обов’язково придбайте пива!
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Креветки – 800 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Кріп – 1 пучок.
- Імбир – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Сік лимона – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
Процес приготування:
1. Морепродукти злегка розморожуємо (достатньо 10 хв при кімнатній температурі) і ретельно промиваємо під струменем води. Потім робимо невеликий надріз на панцирі і видаляємо кишкову вену.
2. У каструлі або сотейнику відповідного розміру, гріємо воду з додаванням солі, кропу, невеликого шматочка імбиру (очищеного), перцю, лаврушки і неочищених зубчиків часнику. Після закипання вливаємо трохи лимонного соку для насиченості смаку.
3. У киплячий розсіл засипаємо креветки і варимо на максимальному вогні 4-6 хвилин, до легкого прозорості панцира.
4. Розчин повинен закипіти вдруге, до цього моменту креветки практично готові. Як тільки бачимо, що молюски спливли – (30 секунд і не більше!) знімаємо з вогню.
5. У глибоку тарілку наливаємо холодну воду і додаємо 10-15 кубиків льоду – креветки занурюємо в холод відразу після того, як виловлюємо їх з каструлі. Робиться це для того, щоб зупинити продовження теплової обробки за рахунок внутрішнього тепла.
6. Готові креветки подаємо в неочищеному вигляді, а страва сервіруємо свіжою зеленню і лимоном. Приємного апетиту!