Смажена картопля з мясом на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Картопля з м’ясом і сиром на сковороді

Картопля з м’ясом і сиром на сковороді – ніжне й ароматне блюдо. Воно не зовсім схоже на смажену картоплю в класичному її виконанні. Саме сир відповідає за спокусливий вершковий аромат, який, безсумнівно, збуджує апетит.

Час готування – 35-40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля великий – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 2 шт.
  • Свинина нежирна – 150 гр.
  • Масло рослинне без запаху для смаження.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • лавровий Лист – за бажанням.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу вирізку обмийте, наріжте невеликими шматочками і обсмажте до рум’яної скоринки.

Крок 2. Картопля очистіть, добре помийте і наріжте тонкими кружальцями. Просушіть картоплю на паперових рушниках від вологи.

Крок 3. Додайте картоплю на сковороду до м’яса. Смажте продукти разом, поки картопля не зарум’яниться, час від часу перемішуючи лопаткою.

Крок 4. Обидві цибулини очистити від сухого лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями або четвертинками.

Крок 5. Викладіть цибулю зверху на підсмажену картоплю. Посоліть блюдо, приправте і за бажанням покладіть лавровий лист. На сковороду покладіть кришку і томіть страву до готовності картоплі і цибулі.

Крок 6. За пару хвилин до готовності посипте блюдо тертим сиром і поверніть кришку на місце. Коли сир розплавиться, можна вимкнути вогонь і подавати страву до столу. Смажена картопля з м’ясом і сиром – відмінний варіант для вечері. Приємного апетиту!