Простий рецепт азу з свинини без солоних огірків
Приготуємо не зовсім класичне і оригінальне азу на основі свинини, болгарського перцю і кабачка. Готову страву дуже нагадує наваристое рагу, завдяки своїй яскравій підливці і неймовірно ніжного м’яса, яке розходиться по волокнах і просто тане в роті.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 30-40 хв.
Порції – 3.
Склад:
- М’якоть свинини – 350 гр.
- Перець болгарський червоний – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Кабачок – ½ шт.
- Сметана – 100 мл
- Майонез – 3 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Кріп – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо ріжемо на досить великі сегменти.
Крок 2. У сковороді розігріваємо олію і смажимо свинину протягом 15 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 3. Після закінчення часу, доповнюємо м’ясо півкільцями цибулі і подрібненим часником.
Крок 4. Болгарський перець вичищаємо від насіння і білих перегородок, нарізаємо смужками і відправляємо в сковороду.
Крок 5. Через 10 хвилин засипаємо кубики кабачка і продовжуємо обжарку.
Крок 6. Ще через 7 хвилин заправляємо свинину з овочами соусом (сметана + майонез, + тепла вода), посипаємо спеціями і солимо – гарненько перемішуємо і доводимо до готовності протягом 5-6 хвилин на мінімальному вогні під кришкою. Після зняття з плити, підсипаємо дрібно нарубану зелень.
Крок 7. Яскраве і неймовірно смачне блюдо розкладаємо по тарілках і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!