Юшка з голови сазана в домашніх умовах
Юшка з голови сазана в домашніх умовах виходить дуже наваристою і насиченим смаком. Таке гаряче блюдо ідеально підійде для вашого яскравого сімейного обіду. Подавайте до столу з чорним хлібом і зеленню. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Голова сазана – 2 шт.
- Вода – 4 л
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Крупа перлова – 0,5 склянки
- Лист лавровий – 2 шт.
- сушена Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо голови сазана для приготування бульйону.
Крок 2. Кладемо їх в каструлю з киплячою водою. Залишаємо варитися до освіти наваристого бульйону.
Крок 3. Очищаємо овочі від шкірки і лушпиння, і промиваємо їх. Відміряємо потрібну кількість перлової крупи.
Крок 4. Нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю, а моркву – соломкою.
Крок 5. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м’якого стану.
Крок 6. Рибні голови дістаємо з води. Знімаємо з них трохи м’ясних частин, які відправимо назад в бульйон. Також в бульйон кладемо шматочки картоплі і перлову крупу.
Крок 7. Коли картопля і крупа будуть готові, додаємо в суп цибулю з морквою. Сюди ж додаємо сіль, сушену зелень і лаврове листя. Кип’ятимо вміст і знімаємо з вогню.
Крок 8. Юшка з голови сазана в домашніх умовах готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!