Сазан – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Юшка з голови сазана в домашніх умовах

Юшка з голови сазана в домашніх умовах виходить дуже наваристою і насиченим смаком. Таке гаряче блюдо ідеально підійде для вашого яскравого сімейного обіду. Подавайте до столу з чорним хлібом і зеленню. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Голова сазана – 2 шт.
  • Вода – 4 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Крупа перлова – 0,5 склянки
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • сушена Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо голови сазана для приготування бульйону.

Крок 2. Кладемо їх в каструлю з киплячою водою. Залишаємо варитися до освіти наваристого бульйону.

Крок 3. Очищаємо овочі від шкірки і лушпиння, і промиваємо їх. Відміряємо потрібну кількість перлової крупи.

Крок 4. Нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю, а моркву – соломкою.

Крок 5. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м’якого стану.

Крок 6. Рибні голови дістаємо з води. Знімаємо з них трохи м’ясних частин, які відправимо назад в бульйон. Також в бульйон кладемо шматочки картоплі і перлову крупу.

Крок 7. Коли картопля і крупа будуть готові, додаємо в суп цибулю з морквою. Сюди ж додаємо сіль, сушену зелень і лаврове листя. Кип’ятимо вміст і знімаємо з вогню.

Крок 8. Юшка з голови сазана в домашніх умовах готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!