Сазан – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Котлети з сазана

Котлети з сазана – це дуже смачне, соковите і поживне частування для вашого сімейного обіду. Подавайте готовий продукт з овочами, картопляним пюре або іншими доповненнями за смаком. Зробіть ваше меню різноманітним і яскравим разом з нашими покроковими рецептами!

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сазан – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Хліб білий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Паприка мелена – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Борошно – 1 склянка
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо сазан.

Крок 2. Далі рибу відварюємо протягом 10-15 хвилин після кипіння.

Крок 3. Остуджуємо відварну рибу. Перебираємо її від кісточок і відокремлюємо м’якоть.

Крок 4. Рибну м’якоть прокручуємо в м’ясорубці для отримання фаршу. Також пропускаємо через м’ясорубку вимочений хліб, очищений цибулю і часник. Кладемо все в загальну миску.

Крок 5. Розбиваємо сюди куряче яйце, додаємо сіль і спеції.

Крок 6. Додаємо подрібнену зелень.

Крок 7. Вимішуємо вміст до отримання однорідного рибного фаршу.

Крок 8. З заготівлі ліпимо акуратні котлети, обвалюємо їх у борошні і відправляємо в сковороду з олією.

Крок 9. Обсмажуємо частування по 5 хвилин з кожного боку до яскравого рум’янцю.

Крок 10. Котлети з сазана готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!