Котлети з сазана
Котлети з сазана – це дуже смачне, соковите і поживне частування для вашого сімейного обіду. Подавайте готовий продукт з овочами, картопляним пюре або іншими доповненнями за смаком. Зробіть ваше меню різноманітним і яскравим разом з нашими покроковими рецептами!
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сазан – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Хліб білий – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Паприка мелена – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Петрушка – 3 гілки.
- Кріп – 3 гілки.
- Борошно – 1 склянка
- Часник – 2 зубчики.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і очищаємо сазан.
Крок 2. Далі рибу відварюємо протягом 10-15 хвилин після кипіння.
Крок 3. Остуджуємо відварну рибу. Перебираємо її від кісточок і відокремлюємо м’якоть.
Крок 4. Рибну м’якоть прокручуємо в м’ясорубці для отримання фаршу. Також пропускаємо через м’ясорубку вимочений хліб, очищений цибулю і часник. Кладемо все в загальну миску.
Крок 5. Розбиваємо сюди куряче яйце, додаємо сіль і спеції.
Крок 6. Додаємо подрібнену зелень.
Крок 7. Вимішуємо вміст до отримання однорідного рибного фаршу.
Крок 8. З заготівлі ліпимо акуратні котлети, обвалюємо їх у борошні і відправляємо в сковороду з олією.
Крок 9. Обсмажуємо частування по 5 хвилин з кожного боку до яскравого рум’янцю.
Крок 10. Котлети з сазана готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!