Сазан – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Балик з сазана

Балик з сазана кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Здивуйте своїх рідних яскравим частуванням. Балик порадує вас неповторним смаком і поживними властивостями.

Час готування – 6 днів

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сазан – 2 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Сазан очищаємо і добре промиваємо під водою.

Крок 2. Далі рибу поділяємо на філе. Акуратно видаляємо кісточки. Якщо філе вийшло занадто великим, то його можна розрізати.

Крок 3. Викладаємо рибні шматочки в контейнер. Відразу засипаємо їх сіллю. Чергуємо шари риби та солі. Також додаємо спеції за смаком. Встановлюємо гніт і прибираємо заготовку в холодильник на 3 дні. Періодично шматочки в контейнері перевертаємо для рівномірно засолювання.

Крок 4. Через три дні рибні шматки необхідно добре промити від солі. Пробуємо їх. Якщо сильно відчувається сіль, то вимочуємо рибу в холодній воді.

Крок 5. Обсушуємо шматки і відправляємо їх заморожуватися в морозильну камеру, щоб убити можливі бактерії. Якщо ви впевнені в якості риби, то можете пропустити цей етап.

Крок 6. Підвішуємо шматочки на капронову нитку в сухому прохолодному місці. Також продукт можна прикрити марлею, щоб на нього не потрапила бруд. Залишаємо просушуватися на 2-3 дні до повної готовності.

Крок 7. Балик з сазана готовий. Пригощайтеся смачною закускою.