Сазан – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Маринований сазан в домашніх умовах

Маринований сазан в домашніх умовах – це неймовірно смачна і яскрава закуска для вашого столу. Готовий продукт вийде дуже соковитим і апетитним. Для приготування обов’язково скористайтеся нашим перевіреним покроковим рецептом. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 2 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Сазан – 0,4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо сазана, поділяємо на філе, видаливши кісточки. Підготовлене філе нарізаємо порційними шматочками. Шкірку не знімаємо.

Крок 2. У глибокій тарілці з’єднуємо оцет, рослинне масло, сіль і цукор. Гарненько все перемішуємо.

Крок 3. Шматочки риби заливаємо отриманою сумішшю і перемішуємо.

Крок 4. Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо його тонкими півкільцями.

Крок 5. Відправляємо цибулю до риби. Сюди ж кладемо горошини чорного перцю. Ще раз все добре перемішуємо.

Крок 6. Встановлюємо над рибою гніт і ставимо його в холодильник на два дні до повної готовності.

Крок 7. Маринований сазан в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу і пробуйте!