Сазан – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Сазан, смажений з цибулею

Сазан, смажений з цибулею порадує вас привабливим рум’янцем і соковитим смаком. Відмінне рішення для вашого перекусу або повноцінного обіду. Подавайте до столу з чорним хлібом, овочами або улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку нескладну кулінарну ідею.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сазан – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Очищаємо цибулю і розрізаємо на четвертинки.

Крок 3. Викладаємо цибулю в сковороду з олією. Додаємо сіль, цукор і чорний мелений перець.

Крок 4. Перемішуємо і обсмажуємо до легкого рум’янцю.

Крок 5. Промиваємо і очищаємо рибу. Нарізаємо порційними шматочками, зручними для смаження.

Крок 6. Відміряємо вказану кількість борошна. Перемішуємо її з сіллю, каррі і чорним меленим перцем.

Крок 7. Паніруємо рибні шматочки в борошні.

Крок 8. Кладемо рибу в окрему сковороду з олією. Накриваємо кришкою і готуємо до рум’янцю на невеликому вогні. На кожну сторону піде за 15 хвилин.

Крок 9. До рум’яної рибі відправляємо цибулю і вимикаємо вогонь.

Крок 10. Сазан, смажений з цибулею готовий. Можна подавати до столу!