Сазан – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Сазан в духовці з овочами

Сазан в духовці з овочами порадує вас яскравим смаком і поживними властивостями. Подавайте частування до сімейного обіду або вечері. Можна подавати як самостійне блюдо без додаткового гарніру. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сазан – 3 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо сазана всередині і зовні.

Крок 2. Кладемо підготовлену рибу на деко з фольгою. Солимо і натираємо спеціями зі всіх сторін. Не забуваємо, промазати продукт зсередини.

Крок 3. Невеликими часточками розбираємо помідори і ріпчасту цибулю.

Крок 4. Тонкими колами нарізаємо лимон і очищену морквину.

Крок 5. Кладемо овочі в черево риби. Те, що не поміщається, кладемо поряд. Поливаємо рибу сметаною, обмазуємо.

Крок 6. Доповнюємо заготівлю кропом і часточками лимона. Запікаємо страву одну годину при температурі 180 градусів.

Крок 7. Сазан в духовці з овочами готовий. Прикрашайте по своєму смаку зеленню і лимоном, після подавайте до столу!