Сазан в духовці з овочами
Сазан в духовці з овочами порадує вас яскравим смаком і поживними властивостями. Подавайте частування до сімейного обіду або вечері. Можна подавати як самостійне блюдо без додаткового гарніру. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сазан – 3 кг
- Лимон – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 3-4 ст. л.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо сазана всередині і зовні.
Крок 2. Кладемо підготовлену рибу на деко з фольгою. Солимо і натираємо спеціями зі всіх сторін. Не забуваємо, промазати продукт зсередини.
Крок 3. Невеликими часточками розбираємо помідори і ріпчасту цибулю.
Крок 4. Тонкими колами нарізаємо лимон і очищену морквину.
Крок 5. Кладемо овочі в черево риби. Те, що не поміщається, кладемо поряд. Поливаємо рибу сметаною, обмазуємо.
Крок 6. Доповнюємо заготівлю кропом і часточками лимона. Запікаємо страву одну годину при температурі 180 градусів.
Крок 7. Сазан в духовці з овочами готовий. Прикрашайте по своєму смаку зеленню і лимоном, після подавайте до столу!