Сазан – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Сазан, запечений шматочками

Сазан, запечений шматочками – це дуже смачне і нескладний у виконанні блюдо для вашого столу. Готовий продукт ідеально підійде для сімейного обіду або вечері. Для приготування обов’язково скористайтеся нашим перевіреним покроковим рецептом. Урізноманітніть своє меню!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сазан – 1 шт.
  • Соус соєвий – 3 ч. л.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Вино біле сухе – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Чебрець сушений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо сазана.

Крок 2. Відокремлюємо філе і нарізаємо його порційними шматочками.

Крок 3. У глибокій тарілці з’єднуємо соєвий соус, біле сухе вино і оливкову олію. Перемішуємо.

Крок 4. Викладаємо шматочки риби в відповідну форму для запікання.

Крок 5. Посипаємо рибу дрібкою солі і чорного меленого перцю. Додаємо сушений чебрець і вливаємо суміш соєвого соусу, вина й олії.

Крок 6. Залишаємо заготівлю маринуватися на півгодини.

Крок 7. Тепер страву можна ставити в духовку. Готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Сазан, запечений шматочками, готовий. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами.