Пиріг з сиром в духовці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Як спекти пиріг з сиром і сиром в домашніх умовах?

Пікантний пиріг з сирно-сирною начинкою, який можна подавати як закуску або доповнення до перших страв. Часник і зелень кропу додають випічці смаку та пікантності. Ароматно і апетитно!

Час готування: 1 година 5 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Сир 9% – 200 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Кріп треба порубати як можна дрібніше.

2. Сир натирають в стружку і змішують з яйцями.

3. В масу додають перетертий сир, подрібнені кріп і часник.

4. Масло розм’якшується і перетирається з яйцями, поступово додаючи сіль, борошно і розпушувач. Замішують до формування однорідного тесту.

5. У форму – глибоку з високими бортами – для запікання, викладають тісто. Начинка розподіляється по ньому і ставиться в духовку на 180 градусів для випікання. Щоб дійти до готовності, пирога потрібно 45 хвилин. Подавати виріб теплим, розрізаємо на шматочки. Приємного апетиту!