Як спекти пиріг з сиром і сиром в домашніх умовах?
Пікантний пиріг з сирно-сирною начинкою, який можна подавати як закуску або доповнення до перших страв. Часник і зелень кропу додають випічці смаку та пікантності. Ароматно і апетитно!
Час готування: 1 година 5 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Склад:
Для тіста:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Для начинки:
- Сир 9% – 200 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Кріп – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Кріп треба порубати як можна дрібніше.
2. Сир натирають в стружку і змішують з яйцями.
3. В масу додають перетертий сир, подрібнені кріп і часник.
4. Масло розм’якшується і перетирається з яйцями, поступово додаючи сіль, борошно і розпушувач. Замішують до формування однорідного тесту.
5. У форму – глибоку з високими бортами – для запікання, викладають тісто. Начинка розподіляється по ньому і ставиться в духовку на 180 градусів для випікання. Щоб дійти до готовності, пирога потрібно 45 хвилин. Подавати виріб теплим, розрізаємо на шматочки. Приємного апетиту!