Кисле молоко – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Пиріг з кислого молока в духовці

Пиріг з кислого молока в духовці порадує вас своєю ніжністю, легкістю і смаком. Тому не поспішайте викидати залежавшееся молоко зі свого холодильника. Використовуйте його в приготуванні апетитною випічки. Готовий пиріг послужить відмінним приводом зібрати рідних за чашкою гарячого чаю.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2-3 ст.
  • Молоко кисле – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сода – 1 ч. л.
  • Яблуко – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Збиваємо яйця з цукром до отримання однорідної білої маси.

Крок 2. Вливаємо до яєць кисле молоко. Перемішуємо для з’єднання сумішей.

Крок 3. Просіваємо в рідку масу борошно з содою. Вимішуємо до однорідності і зникнення грудочок.

Крок 4. Форму для випікання устеляємо пергаментом. Викладаємо сюди тонкі яблучні дольки.

Крок 5. Заливаємо яблучний шар однорідним тестом. Розрівнюємо поверхню лопаткою.

Крок 6. Випікаємо частування 30 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо зубочисткою. Після цього ставимо пиріг з витягуємо його з форми. Яблучний шар повинен бути згори.

Крок 7. Пиріг з кислого молока в духовці готовий. Подавайте частування до столу!