Кисле молоко – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Маннік на кислому молоці

Маннік на кислому молоці – це просте і смачне частування для вашого сімейного сніданку, перекусу або чаювання. Пиріг з манної крупи порадує вас своєю легкістю. Для приготування використовувати покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 300 мл
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукати – 2 ст. л.
  • Курага – за смаком.
  • Цукор – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Манну крупу заливаємо кип’яченою водою і даємо їй настоятися протягом 5-7 хвилин.

Крок 2. До набряклої манної крупі розбиваємо курячі яйця.

Крок 3. Додаємо два види цукру і вливаємо олію. Вимішуємо до однорідної маси.

Крок 4. Вливаємо в отриману суміш кисле молоко. Знову все перемішуємо.

Крок 5. Просіваємо борошно з содою через дрібне сито. Вимішуємо однорідне тісто, поки не зникнуть всі грудочки.

Крок 6. Додаємо в тісто цукати і подрібнену курагу. Перемішуємо.

Крок 7. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Виливаємо в неї тісто і ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після випікання даємо пирогу охолонути і тільки після витягаємо з форми.

Крок 8. Манник на кислому молоці готовий. Нарізайте ніжну випічку порційними шматочками і подавайте до столу!