Маннік на кислому молоці
Маннік на кислому молоці – це просте і смачне частування для вашого сімейного сніданку, перекусу або чаювання. Пиріг з манної крупи порадує вас своєю легкістю. Для приготування використовувати покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Молоко кисле – 300 мл
- Крупа манна – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
- Сода – 0,5 ч. л.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цукати – 2 ст. л.
- Курага – за смаком.
- Цукор – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Манну крупу заливаємо кип’яченою водою і даємо їй настоятися протягом 5-7 хвилин.
Крок 2. До набряклої манної крупі розбиваємо курячі яйця.
Крок 3. Додаємо два види цукру і вливаємо олію. Вимішуємо до однорідної маси.
Крок 4. Вливаємо в отриману суміш кисле молоко. Знову все перемішуємо.
Крок 5. Просіваємо борошно з содою через дрібне сито. Вимішуємо однорідне тісто, поки не зникнуть всі грудочки.
Крок 6. Додаємо в тісто цукати і подрібнену курагу. Перемішуємо.
Крок 7. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Виливаємо в неї тісто і ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після випікання даємо пирогу охолонути і тільки після витягаємо з форми.
Крок 8. Манник на кислому молоці готовий. Нарізайте ніжну випічку порційними шматочками і подавайте до столу!