Кисле молоко – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Сир з кислого молока в домашніх умовах

Сир з кислого молока в домашніх умовах виходить неймовірно ніжним і повітряним. Натуральний корисний продукт зможе приготувати кожен на своїй кухні. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки. Здивуйте своїх рідних!

Час готування – 12 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 450 гр.

Склад:

  • Молоко кисле – 3 л

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування сиру будемо використовувати кисле молоко. Для цього можна в банку влити свіже молоко і залишити його на один-два дні при кімнатній температурі для скисання. Якщо хочете прискорити процес, додайте в молоко шматочок сиру або трохи сметани.

Крок 2. З кислого молока прибираємо щільний шар, який утворився на поверхні. Далі проколюємо вміст до самого дна банки. Робимо хрестоподібний розріз.

Крок 3. Банку з вмістом ставимо в каструлю, дно якої устеляємо рушником. Вливаємо воду так, щоб вона доходила до рівня кислого молока в банку. Ставимо на помірний вогонь. Вміст має прогрітися до температури 35-40 градусів. Перевіряйте готовність пальцем. Після вогонь вимикаємо, а банку залишаємо у воді. Але якщо молоко всередині вийшло дуже гарячим, то банку дістаємо з води і охолодити при кімнатній температурі.

Крок 4. Коли кисле молоко буде прогріто, ви помітите яскраве відділення сирної маси. На відокремилася масі будуть спостерігатися тріщини.

Крок 5. Коли вміст банки охолоне, переливаємо його в сито з марлею. Сирна маса повинна залишитися на марлі, а рідина буде стікати через сито.

Крок 6. Марлю з вмістом зав’язуємо у вузлик. Можна зверху встановити прес. Під сито обов’язково ставимо глибоку миску, щоб туди стікала вся волога. Але важливо, щоб рідина не стосувалася сирної маси.

Крок 7. Залишаємо заготовку на ніч. Чим довше ви будете віджимати сирну масу, тим більше сухої вона вийде. Тому час регулюйте на свій розсуд.

Крок 8. Сир з кислого молока в домашніх умовах готовий. Пригощайтеся або використовувати в кулінарних цілях!