Кисле молоко – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Коржі з кислого молока на сковороді

Коржі з кислого молока на сковороді – це цікава і швидка у виконанні кулінарна ідея для вашого домашнього меню. Готовий продукт доповнить багато гарячі страви і різноманітить обідній стіл. Для приготування рум’яних і смачних коржиків використовуйте покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Сода – 0,3 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо кисле молоко в глибоку миску. Розбиваємо сюди куряче яйце і додаємо сіль.

Крок 2. Перемішуємо продукти до однорідності і додаємо сюди соду, гашену оцтом.

Крок 3. Просіваємо в суміш вказану кількість борошна. Просіяти через дрібне металеве сито.

Крок 4. Замішуємо однорідне щільне тісто. Ділимо його на рівні кульки і кожен розгортаємо в тонкий коржик.

Крок 5. Всі коржі проколюємо виделкою по всьому периметру.

Крок 6. Смажимо коржі на розпеченій сковороді з рослинним маслом, з обох сторін до яскравого рум’янцю.

Крок 7. Коржі з кислого молока на сковороді готові. Подавайте до столу, змастивши вершковим маслом. Пригощайтеся!