Кисле молоко – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Пишні оладки з кислого молока

Пишні оладки з кислого молока – це просте і смачне частування для вашого сімейного сніданку, перекусу або чаювання. Рум’яні оладки порадують вас своєю легкістю. Для приготування використовувати покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 200 мл
  • Борошно – 100-120 гр.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сода – 1/3 ч. ложки
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 2 ч. л. + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо кисле молоко в глибоку миску.

Крок 2. Доповнюємо скислий продукт сіллю, цукром і содою. Збиваємо вміст віночком або вилкою.

Крок 3. Поступово просіваємо борошно сюди. Вимішуємо вміст, щоб розбити всі борошняні грудочки.

Крок 4. Вливаємо дві чайні ложки рослинної олії. Перемішуємо.

Крок 5. Тісто має вийти однорідним і досить густим.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Столовою ложкою виливаємо сюди тісто на оладки.

Крок 7. Обсмажуємо заготовки до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 8. Пишні оладки на кислому молоці готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!