Кекс з скисшего молока в духовці
Кекс з скисшего молока в духовці приємно здивує вас своєю легкою і повітряної текстурою. Подкисшее молоко робить тісто неймовірно ніжним. Обов’язково спробуйте! У простому і швидкому приготуванні вам допоможе рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Молоко кисле – 200 мл
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Вливаємо кисле молоко в глибоку миску.
Крок 3. Розбиваємо в скислий продукт курячі яйця.
Крок 4. Сюди ж додаємо цукор.
Крок 5. Збиваємо продукти міксером до отримання однорідної маси. Необхідно, щоб цукор повністю розчинився.
Крок 6. Розтоплене і злегка охолоджене вершкове масло вливаємо в підготовлену суміш. Знову трохи збиваємо міксером.
Крок 7. Поступово просіваємо сюди борошно з розпушувачем. Починаємо перемішувати.
Крок 8. Далі збиваємо вміст до зникнення грудочок.
Крок 9. Повинно вийти ніжне однорідне тісто, яке по своїй густоті нагадує тісто на оладки.
Крок 10. Розливаємо тісто в силіконову форму або кілька маленьких формочок. Якщо використовуємо невеликі формочки, то випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Кекс у великій формі буде випікатися 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Крок 11. Кекси з скисшего молока в духовці готові. Пригощайтеся!