Кисле молоко – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Кекс з скисшего молока в духовці

Кекс з скисшего молока в духовці приємно здивує вас своєю легкою і повітряної текстурою. Подкисшее молоко робить тісто неймовірно ніжним. Обов’язково спробуйте! У простому і швидкому приготуванні вам допоможе рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Молоко кисле – 200 мл
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Вливаємо кисле молоко в глибоку миску.

Крок 3. Розбиваємо в скислий продукт курячі яйця.

Крок 4. Сюди ж додаємо цукор.

Крок 5. Збиваємо продукти міксером до отримання однорідної маси. Необхідно, щоб цукор повністю розчинився.

Крок 6. Розтоплене і злегка охолоджене вершкове масло вливаємо в підготовлену суміш. Знову трохи збиваємо міксером.

Крок 7. Поступово просіваємо сюди борошно з розпушувачем. Починаємо перемішувати.

Крок 8. Далі збиваємо вміст до зникнення грудочок.

Крок 9. Повинно вийти ніжне однорідне тісто, яке по своїй густоті нагадує тісто на оладки.

Крок 10. Розливаємо тісто в силіконову форму або кілька маленьких формочок. Якщо використовуємо невеликі формочки, то випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Кекс у великій формі буде випікатися 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Крок 11. Кекси з скисшего молока в духовці готові. Пригощайтеся!